Döntések a fociutánpótlás fejlődése érdekében

A váci képviselő-testület szerdai döntése szerint ismét megtarthatják edzéseiket a városi stadionban a Vác VLSE labdarúgói. Az újbóli kinyitást Pető Tibor volt klubelnök, jelenlegi elnökségi tag és Csereklye Károly nem támogatta olvasható a vac.hu-n.

A tulajdonos váci önkormányzat és a gyakorlatban a létesítményt egyedül használó Vác VLSE (VVLSE) közötti stadionbérleti szerződés lejárt. Új szerződés mindeddig nem volt köthető, mivel a klub részéről nem volt aláírásra jogosult személy. Így sem a negyedosztályú együttes, sem az utánpótláskorú csapatok nem tudtak a létesítményben gyakorolni. A garanciális hibák, illetve a beruházási dokumentumok késedelmes megküldése miatt az önkormányzat egyelőre nem tudta átvenni a székház épületét sem.

Mint kiderült, a székházfelújítás kivitelezője ugyanaz a cég volt, amelyet a VVLSE a volt deákvári laktanya területén meg nem valósult két pálya kialakításával megbízott. Ugyanakkor az előző önkormányzati ciklusban felvett, el nem számolt hitelből tervezett beruházások miatt már bírósági szakaszba jutott a visszafizetésért indított két per, melyek közül az egyik első bírósági tárgyalásának időpontját már ki is tűzték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Információnk szerint a VVLSE január 20-ra összehívott tisztújító közgyűlése eredménytelen volt: továbbra sincs elnöke a klubnak. A városvezetés azonban a fiatal focisták érdekében nyitott arra, hogy a gyerekeket sújtó helyzet megoldódjon. Az utánpótlás-nevelés zavartalansága érdekében ezért a szerdai testületi ülésen a döntő többség szavazatával lehetővé válik, hogy újra a stadion pályáin gyakorolhassanak az egyesület játékosai. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments