Elismerés a Madách Imre Művelődési Központnak

A magyar kultúra napja alkalmából az Országos Széchényi Könyvtárban január 21-én tartott ünnepségen adták át a Minősített Közművelődési Intézmény és a Minősített Könyvtár címet, valamint a Könyvtári Minőségi Díjat. A díjazottak között van a váci Madách Imre Művelődési Központ is.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium azokat az intézményeket díjazta, amelyek kiemelkedő feladatellátásukkal, munkájukkal, mindennapi tevékenységeikkel segítik, erősítik a közösségeket, az egyéneket, folyamatosan és tudatosan sokat tesznek a közművelődésért, a könyvtári szolgáltatásokért és azok megújulásáért.

Büszke lehet városunk arra, hogy a megmérettetésen kiérdemelte a Minősített Közművelődési Intézmény Címet a váci Madách Imre Művelődési Központ. A díjat az ünnepségen Matkovich Ilona polgármester és Laczi Sarolta, a Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei

Az eseményen dr. Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára elmondta: Kölcsey Ferenc arra figyelmeztet, hogy a kulturális javak válogatása során legyünk igényesek, keressük a hitelest, a minőségit, az értékeset. „Ezért felbecsülhetetlen és kitüntetett figyelemre méltó az önök munkája, mindennapi szolgálata” – mondta a díjazottakat méltatva. „Önök kézen fognak bennünket és vezetnek az értékek útvesztőiben. Élővé teszik a múltat, lüktetővé a hagyományokat, megszólítanak minket és olyan szellemi-lelki kalandokra hívnak, amelyek jelentős mértékben, gyakran észrevétlenül, alakítják identitásunkat, világlátásunkat” – tette hozzá.

Rózsa Dávid, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója köszöntőjében a Himnuszról szólva kiemelte: immár 80 éve a nemzeti könyvtáré az a tisztesség, hogy Kölcsey műalkotását őrizze. A magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatukon a Himnusz mellett egy másik emblematikus remekmű, a Szózat eredeti kézirata is látható. A főigazgató köszönetet mondott azért, hogy az ország első könyvtárában együtt ünnepelhetnek a kulturális akadálymentesítést a testvér-szakterületeken végző könyvtáros és közművelődési szakemberek. (Forrás és fotó Országos Széchényi Könyvtár Facebook oldala)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments