Elszállítják a használaton kívüli autókat

A hatályban lévő váci rendelet szerint a közterületen tárolt, használaton kívüli gépjárműveket az önkormányzat az előírásoknak megfelelő szabályozás alapján elszállíttatja. Ilyen intézkedésre a napokban is sor került városunkban – olvasható a vac.hu-n.

A rendelet meghatározza azokat a feltételeket, melyek alapján az üzemképtelen (rendszám nélküli), közlekedésre alkalmatlan járművek közterületen engedély nélkül legfeljebb 15 napig tárolhatók. Ezt követően engedéllyel újabb 15 napig lehet a jármű a területen, majd a tulajdonos köteles onnan elszállítani. Amennyiben ez nem történik meg, a polgármesteri hivatal intézkedik az eltávolításról, majd ennek költségét a tulajdonossal kifizetteti.

Legutóbb erre hétfőn került sor, amikor az önkormányzattal szerződésben álló cég erre specializált gépjárműve a Kossuth térről, a Radnóti útról, a Naszály útról és külterületekről is vitt el figyelmeztetést figyelmen kívül hagyó tulajdonossal rendelkező, felcímkézett autókat. Korábban Alsóváros több közterületén is történt ilyen intézkedés, és jelenleg is vannak olyan használaton kívüli autók városunkban, amelyek esetében hamarosan lejár az előírt elszállításra vonatkoztatott figyelmeztetés határideje. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments