Energia korszerűsítés három önkormányzati épületben

Vác eredményesen pályázott az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére kiírt felhívásra, a 231 millió forintos támogatási összegről még decemberben érkezett az értesítés – erről a hírről az ES tévé is tudósított Híradójában.

A TOP PLUSZ rendszer finanszírozási keretéből a Diófa utcai és a Nyár utcai óvoda, továbbá az Arany János utcai Idősek Otthona energetikai fejlesztésére kerülhet sor.

Szabados-Slezák Brigitta, a Dr. Kenéz Zoltán Idősek Otthona és Klubja vezetője az ES tévének nyilatkozva elmondta:
„Mi az Arany János utcai Idősek Otthonában szeretnénk a nyílászárókat kicserélni. Szeretnénk egy homlokzatszigetelést megvalósítani, illetve egy hőszivattyúnak a beszerelése, beüzemelése lenne még a cél. És természetesen volna más dolog is itt házon belül, úgyhogy abszolút azt tervezzük, hogy idén figyeljük azokat a pályázati lehetőségeket, amivel még ezt ki lehet egészíteni, és akkor lehetne egy fűtés korszerűsítés is.” 

Az intézményvezető a Híradónak elmondta még: a pályázatnál ez az intézményük felelt meg a kiírásnak, de nem ez az épület van a legrosszabb állapotban. A műemlékvédelem alatt álló Burgundia utcai otthon homlokzatának minősége az elmúlt évek során nagyon leromlott, de várhatóan tavasszal elindulhat a felújítása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A 231 millió forintos keretből a Nyár utcai és a Diófa utcai óvodában homlokzati hőszigetelés, a födém hőszigetelése, homlokzati nyílászárók cseréje, hőszivattyú telepítése, a fűtési rendszer beszabályozása készülhet el. A Nyár utcai óvodában ezen felül még napelemek telepítésére és elektromos fűtőpanelek elhelyezésére is sor kerül az elektromos hálózat megfelelő átalakításával.

A munka az épületek teljes körű felmérésével, és a felújítás, korszerűsítés tervezésével indul. A tervezőkkel az egyeztetések már megkezdődtek. A három épület energetikai korszerűsítésének tényleges munkái várhatóan 2024 tavaszán indulhatnak el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments