Eredményes fejlesztések Deákváron a lakosság segítségével

Az alsóvárosi önkormányzati képviselők sajtótájékoztatója után, január 5-én délelőtt a deákvári képviselők, Tótváradi-Nagy Bence (8. vk.), Molnár Nándor (9. vk.) és Rozmaring Sándor (10. vk.) is beszámoltak a körzetükben végzett munkáról, fejlesztésekről.

A sajtótájékoztatón elsőként Tótváradi-Nagy Bence beszélt. Kiemelte, hogy a 2010-es évek egyik fő vesztese Deákvár volt, hiszen a folyamatosan növekvő lakosságszám ellenére sem kapott az akkori városvezetés részéről kellő figyelmet ez a településrész és rendre kimaradt a fontosabb városi fejlesztésekből.

„Ezen a szemléleten változtattunk Molnár Nándor és Rozmaring Sándor deákvári képviselőtársaimmal, és mára eljutottunk oda, hogy 2022-ben százmilliós nagyságrendben érkeztek felújítások és fejlesztések Deákvárra” – hallottuk.

A felsorolásból kiderült, hogy a 8-as választókörzetben több külső lakóterületi út ütemezett karbantartása valósult meg, többek között az Alsótörökhegy út és a Fürt utca is új burkolatot kapott. A Béke tér és a KRESZ-park játszótér a felújítási munkálatok mellett több komfortnövelő fejlesztéssel is gazdagodott, többek között napvitorlák és lámpák is kerültek a parkokba. Megvalósult az utóbbi 15 év legnagyobb városi járdafejlesztése is, a Landerer utcai járda megépítése.

Tótváradi-Nagy Bence kiemelte: fontosnak tartják az óvodai szolgáltatások színvonalának növelését, hiszen ebben a városrészben a kisgyermekes családok száma napról napra nő. Ennek megfelelően az utóbbi időszakban sikerült növelni az óvodai férőhelyeket, több deákvári óvoda új játszóeszközökkel is gazdagodott. Végül a felsorolásból nem maradhat ki, hogy egyebek közt parkoló épült a butiksor előtt és Deákvár több pontjára megújuló energiaforrással működő lámpák kerültek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Molnár Nándor is örömmel nyugtázta, hogy az elmúlt évben változások történtek, elsősorban a lakosság segítségével. Ennek köszönhető például a kandeláber festés, ami Deákvárról indult el, és gyakorlatilag végiggyűrűzött az egész városon, mert akkora sikere volt, emellett ezután bizonyos érintésvédelmi szabványoknak is megfelelnek már ezek a lámpák.

„Hasonló ötlet volt a köztéri padoknak a cseréje, helyreállítása, festése, ami igazából egy városi vezetés vagy városüzemeltető társaság elsőrendű feladata, de az elmúlt tízegynéhány évben erre valamilyen oknál fogva nem került sor” – mondta a képviselő.

Molnár Nándor kiemelte, hogy vannak az egész város életére ható változások, amelyeknek Deákvár is részese. Ilyen például az a program, amelynek során ebben az évben több, új, fedett buszmegálló felépítmény készül el, kettő Deákváron. A képviselő örömmel nyugtázta, hogy elindult az M2-es fejlesztése a déli és az északi csomópont között, és a a rég várt autópálya vagy gyorsforgalmi út tervezése, ami megoldaná a Gombási útnak és az M2-es útnak a közvetlen csatlakozását. Mint mondta, ebbe a folyamatba bevonták a várost és a képviselőket is, amit örömmel üdvözölnek és minden erejükkel azon lesznek, hogy a város és a Deákváron élők számára minél előnyösebb feltételeket sikerüljön elérni a tervezési eljárás folyamán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A következőkben Rozmaring Sándor elmondta: a választókerületben megválasztásuk óta időarányosan teljesíteni tudták a lakók által is szorgalmazott fejlesztéseket.

„Az elmúlt évek legnagyobb deákvári beruházása valósult meg a 400 méter hosszú Fürj utca útburkolat cseréjével. 100 méter hosszan megújult a sejcei agyagbánya előtti legkritikusabb útszakasz, a DDC Kft. és az önkormányzat együttműködési szerződésének eredményeként. Ugyanilyen együttműködési szerződés segítségével 600 tonna bányai kő felhasználásával 13 külterületi dűlő és földutat tettünk járhatóbbá” – mondta Rozmaring Sándor.

Kőszórásos technológiával javították ki a Szarvasbogár utca, Jóhegyi út, a Kisgombás utca és a Téglaház út földútjait. A Csipkerózsa utca és a Téglaház úti vízelvezető árkok újra kialakításra kerültek, megkezdődött a Sejcei, út melletti vízelvezető árok gépi tisztítása. A Sas utca tömbbelsőben új esővízelvezető rendszer épült, ezzel egy időben 21 darab korszerű gyeprácsos parkolóhely épült, és 6 darab szolár lámpa került kihelyezésre. A Gombási lakótelep balesetveszélyes járdaszakasza új aszfaltréteget kapott, a lépcsőfeljárók mellé pedig 4 darab korlátot építettek. A közvilágítást megsegítő világítást kapott a Sas utca garázssor. Felújításra kerültek a Deákvári főút és a Radnóti úti rozsdás, balesetveszélyes közvilágítási kandeláberei. Megállapodás született az önkormányzat, a DDC, Kft. és az ELMŰ között arról, hogy 2024-ben 21 agyagbánya mellett élő család kap biztonságos áramellátást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Javult a közterületek és parkok állapota, köztéri padok kerültek a Gombási lakótelep tömbbelsőbe, focikapuk a Munkácsy parkba, felfestették a szolgáltató házak előtti parkolókat, évtizedes hiányosságokat pótoltak a hiányzó utcanévtáblák kihelyezésével. A választókerületben működő háziorvosi rendelő nagy értékű EKG berendezéssel gyarapodott az önkormányzat segítségével. Hét új udvari játék került a Deákvári főúti óvodába és három a Szegfű utcai bölcsődébe, mintegy 6 millió forint értékben. Városi faültetés-akciók keretében 30 darab facsemete került elültetésre Csipkésen, a Munkácsy farmon és a Gombási lakótelepen az ott lakók segítségével. A Fürj utcában kültéri kamera figyeli az illegális hulladéklerakókat.

Összegezve az elmondottakat Rozmaring Sándor kifejtette: „Reményeink szerint a választók is érzékelik, hogy a három deákvári képviselő összehangolt munkájának eredményeként városrészünk is, a hozzá tartozó külterületekkel megkapja végre azt a figyelmet, amit megérdemel. Ennek a közös munkának volt az eredménye például a kisposta újra nyitása is”. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments