Február elejétől néhány vonalon változik a vasúti menetrend

December 11-én számos vasútvonalon új menetrendet vezetett be a MÁV-Volán-csoport – olvasható a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának sajtóközleményében.

A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltást megelőzően nem sokkal megalakult Építési és Közlekedési Minisztérium folyamatosan felülvizsgáltatja a menetrendet a vasúttársasággal, és a gazdaságfejlesztési célokhoz, a társadalmi igényekhez igazítja azokat. Február elejétől a MÁV-START több olyan változást is bevezet, melyek figyelembe veszik a lakossági észrevételeket, valamint Horvátország schengeni övezethez csatlakozása is lehetővé tesz.

A decemberi menetrendváltás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február 4-től ismét megállítja a Tokaj InterCity-ket Püspökladányban; Horvátország schengeni övezethez csatlakozása miatt február 6-tól több vonat szolgálja ki a nemzetközi utasokat Pécs és Pélmonostor között; a Villány―Mohács, a Hatvan―Somoskőújfalu, a Vác–Balassagyarmat és a Hatvan―Aszód―Balassagyarmat vonalon néhány vonat menetrendje módosul, a Füzesabony―Miskolc viszonylaton pedig egy új éjszakai vonat is indul. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments