Hatalmas rezsiszámla két Kölcsey utcai gyermekintézménynél

Megérkezett a kiszámlázott távhős rezsidíj a Kölcsey utcai két önkormányzati gyermekintézmény novemberi fogyasztásáról: a kifizetendő összeg az előző évihez képest tizenháromszorosára nőtt – írja a vac.hu.

A Kölcsey utcában működő városi bölcsőde és óvoda fűtését távhővel biztosítják. A 2022. novemberére érvényes távhődíjjal számolt költség – az enyhe időjárás ellenére! – az előző év azonos hónapjában kifizetett 743 ezer forinttal szemben a rezsiválság következtében erre a hónapra 9,6 millió forintra emelkedett! Ez közel tizenháromszor annyi, mint az egy évvel korábbi!

Mivel 2022. decemberében is ugyanezzel a távhődíjjal kell az önkormányzatnak számolni, várhatóan hasonló nagyságú számlával kell önkormányzatunknak szembesülni.

A városvezetés értékrendjében prioritást élvez a jövő nemzedékének jövőjét befolyásoló üzemeltetési, fejlesztési és felújítási tevékenység. Ezért az önkormányzatoktól központilag megkövetelt és a rezsikompenzációs tárgyaláshoz alapfeltételeként megszabott menedzselési terv nem tartalmazott gyermekintézményi működéscsökkentést. Így viszont a város számára szinte kigazdálkodhatatlanok az ilyen és ehhez hasonló kiadásnövekedések.

Matkovich Ilona ezért levélben kereste meg Rétvári Bencét, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát, országgyűlési képviselőt, tájékoztatva őt erről. A polgármester megkeresésében kérte az országgyűlési képviselő közbenjárását, illetve kezdeményezte a problémák személyes egyeztetés útján történő megbeszélését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments