Hazudtak, de nem közlik a cáfolatot – ismét megbírságolta a Vác Online-t a bíróság

Hazug állításokat tett a váci önkormányzat Pénzügyi-Ügyrendi Bizottságának elnökéről a Vác Online nevű oldal, ezek miatt a Budakörnyéki Törvényszék helyreigazításra kötelezte. Azonban a Fidesz-KDNP-hez köthető oldal egyik alkalommal sem volt hajlandó teljes egészében végrehajtani a jogerős bírósági ítéleteket – írja a városi honlap.

Az érintett önkormányzati képviselő, Kászonyi Károly (Összefogás Vácért), a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság elnöke több végrehajtási eljárást indított a Vác Online-t üzemeltető cég ellen, azonban ezek nem mindegyike volt eddig eredményes. A Váci Járásbíróság megelégelte, hogy a Szabó Csaba (váci Fidelitas-elnök) tulajdonában lévő cég nem hajt végre egy jogerős ítéletet, azaz nem közli le, hogy (a hazugságukkal ellentétben) a képviselő nem fenyegetett meg senkit. A bíróság múlt héten nyolcvanezer forint bírságot szabott ki a fideszhez köthető cégre.

A Váci Járásbíróságnak rövid időn belül ez már a harmadik bírságot kiszabó határozata a Vác Online oldallal szemben. A korábbi bírságait azért kapta a hazug oldal, mert az önkormányzatról és Ferjancsics László alpolgármesterről állított valótlanságait nem volt hajlandó helyreigazítani azt követően sem, hogy jogerős ítéletek erre kötelezték. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments