Liszka Roland: Szenzációs harmadik hely a riesai SuperEnduro GP-n!

A roppant tehetséges váci motoros Németországban kezdte az évet, és a versenyek peches történései ellenére is remek eredményt ért el.

A szervezők extrém nehéz pályával „kedveskedtek” a SuperEnduro GP Európa-kupa mezőnyének, de a Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. támogatását élvező pilótán nem tudtak kifogni:

„Pénteken érkeztünk meg Riesába, ahol másnap egy edzés, két időmérő és két verseny várt rám. Az edzésen ugyan csak három kört tudtam menni, de egész jónak éreztem a tempóm. Ezután jött az első éles menet, ami egy kvalifikáció volt, és ez sem alakult rosszul, bár nem voltam megelégedve magammal. Ennek ellenére a csoportomban az első helyen végeztem, összetettben pedig a második időt sikerült megfutnom, amivel bejutottam az esti döntőbe. A második időmérő a döntősök rajtsorrendjét határozta meg, itt az ötödik helyen zártam. A versenyre készülve akadtak gondjaim, a híd akadály különlegesen nagy kihívás volt, de úgy érzem, elég jól összeraktam fejben a pályát. Az este első futamán nagyon jól kaptam el a rajtot, már az első helyen álltam, mikor összeakadtam az egyik ellenfelemmel, aminek egy csúnya bukás lett a vége. Visszazuhantam az utolsó helyre, és az utolsó előttihez képest is öt másodperces hátrányból kellett felzárkóznom. Ez elég jól működött, hiszen egészen a harmadik helyig tudtam felkapaszkodni! A záróverseny előtt aztán elkapott egy heveny rosszullét, ami egyáltalán nem könnyítette meg a helyzetem… Természetesen a versenyzést így is vállaltam.

A második sorból, az utolsó helyről rajtoltam, és negyven másodperc (!!) hátrányt ledolgozva már a második pozícióban haladó pilótát támadtam, mikor egy baleset miatt a rendezők két körrel korábban piros zászlóval véget vetettek a versenynek. Ezzel ismét a harmadik lettem, így összetettben is ezt a helyet szereztem meg. Természetesen örülök ennek a sikernek, de ha jobban mellém áll a szerencse, akkor a győzelemre is lett volna esélyem. Ami késik, nem múlik, remélem, hogy hazai közönség előtt a Papp László Sportarénában be tudom bizonyítani, hogy mire vagyok képes! Szeretnék nyerni a hazai versenyemen, de ennél nagyobb álmaim is vannak: mindössze négy ponttal vagyok lemaradva a bajnokság első helyezettjétől, és ha a körülmények adottak lesznek, és minden a terv szerint halad, akkor az Európa-bajnoki cím sem elérhetetlen!” – nyilatkozott extramotiváltan Liszka Roland, aki rendkívül hálás a rajongóknak az egész hétvégén tanúsított szurkolásért és a sok-sok biztató üzenetért, valamint a Laller Racing és a HUMDA támogatásáért. (Tóth Krisztián Márk; Fotó: Pixel_cross) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments