Szlovák Karácsony – nagy sikerrel szerepeltek a fiatal zenészek

A Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2022. december 17 -én rendezte meg a már hagyománnyá vált Szlovák Karácsonyt, amely most nem az eredeti forgatókönyv szerint valósult meg.

Testvérvárosunkból, Dubnica nad Váhomból szép műsorral készült a művészeti iskola Prvosienka folklóregyüttese, két nappal a program előtt azonban betegség miatt lemondta a fellépést.

Komoly dilemma volt az önkormányzatnak megoldani a helyzetet, de sikerült. Köszönet testvérvárosunk polgármesterének Peter Wolfnak és Silvia Kiačiková hivatalvezetőnek, akik segítségünkre sietettek, így nem maradt el a rendezvény. Megszervezték a Nemšová településen működő művészeti iskola D-Brass Ensemble  fúvósegyüttesének fellépését Vácra.

A szép számú váci és Vác környéki szlovák településről érkezett közönséget dr. Alt Gyula elnök köszöntötte. Detre János evangélikus lelkész ünnepi gondolati után Kiss Zsolt János alpolgármester és Szabó Mónika, az Országos Szlovák Önkormányzat elnökhelyettese is köszöntötte a jelenlévőket majd meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A fiatalokból álló fúvósegyüttes Ľubomír Michalec tanár vezetésével szlovák és külföldi népszerű karácsonyi dallamokat játszott. A hálás közönség a lendületes szép műsort vastapssal jutalmazta, többször ismételni kellett. A program a Csendes éj éneklésével fejeződött be.

Ez alkalommal a szlovák önkormányzat tagjai köszöntötték dr. Alt Gyula elnököt 85. születésnapja alkalmából. (Menczer Sándorné)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments