Újra látogatható február 1-jétől a művelődési központ

Február 1-jén a rezsiárak miatti kényszerszünetet követően ismét kinyit a Madách Imre Művelődési Központ. Az intézményhez tartozó Sajdik Gyűjtemény előzetes egyeztetés után csoportok számára látogatható lesz ugyanettől az időponttól – tájékoztatta az ES tévé Híradóját Laczi Sarolta a Madách Imre Nonpfrofit Kft. ügyvezető igazgatója.

„Annyi a hátránya a jelenlegi helyzetnek, hogy a novemberi-decemberi gázszámlák nem érkeztek meg, viszont az előzetes kalkulációk alapján az a nagyságrend várható, ami a tavalyi év elején realizálódott. A tavalyi évünket nagyon sikeresen zártuk és a plusz bevételeinkkel ki tudtuk gazdálkodni az energiaáremelést, hiszen a költségvetés tervezésekor a 2020-as árakkal tudtunk csak kalkulálni, nem tudtuk jelentősen megemelni a költségvetést. Idén nem tudom, hogy mi lesz a helyzet, hiszen halljuk, hogy a város költségvetése is ezek miatt az emelkedések miatt jelentős hiánnyal küzd. Nem tudom, hogy az idei év hogyan fog alakulni a bevétel szempontjából, de azon vagyunk, hogy idén is ezt valahogy a bevételeinkkel kompenzálni tudjuk” – mondta az Laczi Sarolta.


Ami pedig a változásokat illeti, a jövőben minimálisan emelkedhet a termek bérleti díja a csoportok számára. Az intézmény önköltségszámítási szabályzattal rendelkezik, amelyet az elkövetkező hetekben fognak aktualizálni a jelenlegi piaci árakhoz igazítva. Az összeg kalkulációjába bevonják majd a közösségeket, csoportokat is.

A művelődési központhoz tartozik a Pannónia Házban működő Sajdik Gyűjtemény, amely továbbra is csak előzetes egyeztetés után lesz látogatható a csoportok számára. Laczi Sarolta az egyéni látogatóknak azt javasolja, hogy telefonáljanak, vagy írjanak e-mailt a kollégáinak és esetlegesen egyénileg is lehet csatlakozni ezekhez a csoportokhoz február hónapban.

A művelődési központ nagyobb programjai márciustól indulnak, már elkezdődött a jegyek árusítása – tudtuk meg.

Legfrissebb

A művelődési központ Facebook oldalán arra hívja fel a figyelmet – mivel a programjaik iránt igen nagy az érdeklődés -, hogy a február 1-jei nyitás előtt jegyvásárlásra az online jegyértékesítési felületet használják az érdeklődők, ott a legtöbb előadásra elérhetők a belépők. Az intézmény pénztárában február 1-jén 11 órától lehet személyesen jegyet vásárolni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments