Végre kiderült, miért csúszik a Bauer utcai bölcsőde beruházása

Más városokban sem fejezte be a munkát a Fideszhez köthető kivitelező. Döbbenetes információk birtokába jutott egy oknyomozó riporter, miután elkeseredett alvállalkozók beszámoltak arról, hogyan tette őket tönkre a több állami közbeszerzést nyert Octopus Invest Kft. Ezzel érthetővé válik az is, ami a váci Bauer utcai bölcsőde építése kapcsán történt – írja a vac.hu.

Mivel a város előző vezetése 2017-től 2019 végéig képtelen volt rá, 2020-ban Vác Város Önkormányzata már eredményes közbeszerzési pályázatot írt ki a beruházásra. A legjobb ajánlatot tevő Octopus Invest Kft. 2021-ben elkezdte a deákvári bölcsőde kivitelezését. Az építkezés mégis megakadt, ugyanis a cég nem tudta folytatni a vállalt munkát – nem tartotta be a megkötött szerződést.

Most kiderült, hogy ugyanez a cég más, fideszes vezetésű városokban, illetve kormányzati ellenőrzés alatt álló intézményeknél sem tudta befejezni a munkát.

Többen arról számoltak be, kezdetben azzal biztatták őket, hogy a fővállalkozónak biztos politikai háttere van, közvetlen kapcsolattal az Orbán családhoz. Több vállalkozás becsődölt, akadt olyan cégvezető, akinek az egészsége és a vagyona is ráment a pénzügyi vitára.

A váci Fidesz a bölcsődeépítéssel kapcsolatban folyamatosan azt kérdezi a váci városvezetéstől, hogy miért nincs még kész a beruházás. Úgy tűnik, a választ nem a mostani városvezetéstől fogják megkapni – saját pártjuk vezetőit érdemes kérdezniük e korrupciógyanús ügyről.

Az önkormányzat továbbra is mindent megtesz azért, hogy a bölcsőde elkészüljön, elhatárolódik a helyi kormánypártok politikai hangulatkeltésétől. A munkálatok folytatására kiírt új közbeszerzés folyamatban van. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments