30 éves a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány

A közelmúltban ünnepelték a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány létrehozói, munkatársai, segítői az alapítvány fennállásának 30 évfordulóját.

Az alapítvány 1993-ban alakult. Legfőbb feladatuk a menhely fenntartása és működtetése. Mintegy 300-320 kutya és 60-80 cica napi ellátásáról (etetés, állatorvos, oltások) gondoskodnak. A körzetben jelentős a szerepük. Nyilvántartást vezetnek a talált és az elveszett állatokról. Legfőbb nehézségeik között tartják számon a kutyák gazdához kihelyezését és az anyagiak megteremtését. Folyamatosan frissítik Facebook oldalukat, mégis a személyes látogatást javasolják a felelősségteljes kiválasztáshoz. Nagyon szeretnék, ha a kutyáik sorsa jóra fordulna és szerető családra találnának.

 

 

Az állatvédő alapítvány elmúlt évtizedeiben több ezer kutyát és macskát mentett meg és új esélyt kaptak a boldog életre. Ezt a munkát aktivisták segítették és segítik ma is. Gazdi keresés, rendezvények szervezése és meghívásos részvétel, netes munkák, sétáltatás, takarítás… és még ezernyi feladat. Az aktivisták jelentik a menhelyen élő állatoknak a családot. Gondozzák, szeretik, vigasztalják őket. Minden gondolatuk az örökbe adás körül forog. Hogyan találok ennek a kedves élőlénynek befogadó családot?!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

30 év alatt sokat változott a világ, de nem eleget

„Most is vannak felelőtlen állattartók, akik átgondolatlanul vesznek állatot magukhoz, majd hamar az állatvédőktől várják a kutyák, macskák átvételét. Az ivartalanító műtétek elmaradása miatt, a felesleges szaporulatot is az állatvédőknek szánják, elvárva a helyzet megoldását. Vácon két menhelyen gondozzuk a gazdátlanná vált kutyákat és macskákat, naponta mintegy 300-at. Sok a nyugdíjas korú kutya, akiknek a tartása nagy költség és már nem választja őket senki. A menhelyen élik utolsó éveiket. A felnőtt macskákra is kevés a jelentkező, betelt a férőhely. Újabb jövevények befogadása már nem lehetséges. Anyagilag azonban ez is sokba kerül. Ezt mindenki számára egyértelmű, aki hobbiállatot tart otthon” – írják.

Az alapítvány eseményeiről és híreiről a Facebookon lehet tájékozódni. A közeljövő programjai:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

Február 24. és április 22.: örökbefogadói és keresztszülői nap
Március 25. és május 23.: sétáltató nap
Május 27.: gyereknap

Várják az állatbarát érdeklődőket!

„Adományozók nélkül sem működhetne a Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány 30 éve! Hálásan köszönjük a támogatásokat, ajándékokat és az SZJA 1%-ot.

Kérik az állatbarát, állatszerető embereket, hogy idén is segítsék a gazdátlan állatok befogadását, ellátását lehetőségeik szerint! Kérik, ajánlják a menhelyeinket kutyát befogadni szándékozó, felelősségteljes családoknak, gazdiknak!. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments