Elkezdődött a Konstantin tér fáinak rendbetétele

Fontos szakaszához érkezett városunk egyik patinás belvárosi részének, a Vác egyházi központjának számító Konstantin térnek rendbetétele. A fák visszavágásáról és a terület rendezésének részleteiről a választókörzet képviselője, Inotay Gergely adott csütörtökön tájékoztatást – tudósít az eseményről a vac.hu.

Az alpolgármester elmondta: a tér északi felén a Váci Városfejlesztő Kft. Kertészeti részlege a kosaras célautó segítségével 180 munkaórában 24 gondozatlan fa visszavágását, metszését és a csonkolási farészek növényvédő szerrel történő ellátását végezte el. Ennek költsége megközelítette a másfél millió forintot, amelybe beletartozott a munkák elvégzését követő területrendezés, takarítás is. A költség jelentősen alatta maradt a korábbi évek hasonló munkáinál a külsős cégek által számlázott díjnak, hiszen a város ezt ma már saját tulajdonú kosaras autóval és ágaprítóval tudja elvégezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A fák visszavágása három fázisú: a levágott ágakat aprítják, majd ledarálják. Az így keletkezett nyesedéket ezt követően több módon hasznosítják. Inotay Gergely végül elmondta: a tér főiskola felőli oldalán még a turisztikai szezon megkezdése előtt ugyanilyen volumenű növénykarbantartásra kerül majd sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments