A görög templom jövőjéről tárgyaltak

Szerdán a városházán fogadta Paisios Larentzakis-t, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus magyarországi segédpüspökét Matkovich Ilona polgármester. Az egyeztetést az ortodox szervezet kezdeményezte, amely szándéka szerint a jövőben szerepet vállalna a város kulturális és vallási életében. A megbeszélésen szó esett a görög templom jövőbeni sorsáról is – számol be az eseményről a vac.hu.

Matkovich Ilona az egyeztetésen emlékeztetett arra, hogy a templom szerves részét képezte a múzeumnegyed projektnek és amíg nem vált életveszélyessé a műemlék épület tetőszerkezete, addig a váciak közkedvelt kiállítóhelye volt. A tárgyalás végén szóbeli megállapodás született arról, hogy az egyház és a város a jövőben megvizsgálja a további együttműködés lehetőségeit közös pályázatok benyújtására, illetve annak érdekében, hogy az egyház oktató és liturgiai tevékenységet folytathasson az épületben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A megbeszélés előzménye, hogy tavaly ősszel már a második, kiállítótérrel rendelkező váci ingatlant szeretné a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő másnak a tulajdonába adni. (Címfotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments