Amikor lyuk van a segítő hálón – szakmai konferencia a művelődési központban

Pénteken a Madách Imre Művelődési központban találkoztak a szociális ágazatban dolgozó szakemberek, hogy a Váci Humán Szolgáltató Központ Család – és Gyermekjóléti Központja által szervezett éves szakmai konferenciáján részt vegyenek. Amikor lyuk van a segítő hálón – ez volt a címe a tanácskozásnak, amely a pszichiátriai ellátással való közös együttműködési lehetőségekre fókuszált – olvasható a Váci Hírnök Facebook oldalán.

„Minden évben más téma köré szervezzük az előadókat és a szakmai napot. Ezen a napon, Amikor lyuk van a segítő hálón címmel kerül megrendezésre szakmai beszélgetésünk. Igazándiból a mai napon a pszichiátriai ellátással való közös együttműködési lehetőségekre fogunk fókuszálni. Az előadóink közül fogjuk hallani dr. Schilling Tibor főorvos urat, dr. Balázs Judit fog előadni nekünk, és mind-mind olyan témát fog boncolgatni, amely a mi munkánkat, a mindennapi szakmai munkánkat megkönnyíti az ilyen betegekkel. A nap második részében workshop jellegű szakmai tanácskozás lesz, ott szintén három előadót üdvözölünk” – mondta az ES tévé Híradójának kérdésére Járja Andrea intézményvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A workshop keretében bemutatkozott a Baptista Tevékeny Szeretetmisszió Új Esély Központja, és előadást tartott Nyikon Tibor nyugalmazott nyomozó is, aki arról beszélt, hogy hogyan folytatja le a hatóság az eljárásait a pszichiátriai betegségben szenvedőkkel szemben. Bakator Péter pedig tapasztalatait osztotta meg a közönséggel. A fotós szakember mobilfüggő, testképzavaros gyerekeket tanít meg arra, hogy a valódi is tud szép lenni. A rendezvényen nem csak a váci intézmény munkatársai vettek részt, hanem a környező települések szakemberei is meghívást kaptak.

„Ez egy nagyon jó színtere annak, hogy a különböző szakma területén dolgozó kollégák tapasztalatot cseréljenek. És úgy gondolom, hogy egyre több, egyre több és egyre fontosabb hangsúlyt kapna az, hogy minél több ilyen rendezvény lehessen, ami egyfajta továbbképzést is nyújt a kollégáknak egy másmilyen nap, a szakmai nap e tekintetben” – mondta végezetül Járja Andrea. (Fotó: ES tévé)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments