Hazánk és a világ békéjéért országos közös ima a fénykeresztek alatt

A gödöllői Szentháromság templom imacsoportja januártól havi rendszerességgel közös imaalkalmakat kezdeményez a fénykeresztek alatt a békéért azokon a magyarországi településeken, ahol van fénykereszt – erről tájékoztatta e-mailben a Váci Naplót Kochné Ani, a kezdeményezés szervezője.

„Úgy tudom, hogy önöknél Vácon Bogányi Gergely zongoraművész úr támogatásával állították fel a keresztet. Feltételezem, hogy ehhez a váci fénykereszthez most is sokan járnak imádkozni, de lehetnek köztük olyanok, akik esetleg nem tudnak még erről a közös havi imalehetőségről.

Mivel én (a szervező) sem tudom őket Gödöllőről egyenként utolérni, ezért arra gondoltam, hogy ha egy cikket megjelenhetne erről a lehetőségekről a Váci Naplóban, az hatalmas segítség lenne. Eddig még mindenki, akit sikerült megtalálni, szívesen vette a kezdeményezést. Ha még egy kapcsolattartót is találnék Vácon, az igazi örömömre szolgálna; minden hónapban lesz ilyen alkalom.”

Az első közös ima januárban volt. A következő alkalmak:

február 25-én és március 25-én 15 óra.

Amint fent említettük a közös imaalkalmak kapcsán a szervező szeretne kapcsolattartót keresni Vácon. Aki ezt elvállalná, a következő e-mail címen jelentkezhet: boticselli50@gmail.com

A fénykereszt állítás történetéről a szeretetszolgalat.hu-n olvashatunk bővebben.

1996. július 16-án, Kármel-hegyi Boldogasszony ünnepén az Úr Jézus Fernanda Navarro, Grenoble-ben lakó családanyának adott kinyilatkoztatása által indította el világszerte több ezer kereszt felállítását, általa pontosan megadott méretben (magassága: 7.38 m, egy vízszintes szár hossza: 1.23 m (2,46), mivel Krisztus keresztje a Golgota hegyén 738 m magasan állt. Az Úr Jézus „J N S R” = Je Ne Suis Rien Jén nem vagyok semmi!” nevet adja e kiválasztottjának.

„Ezen keresztek által előre hirdetem dicsőséges eljövetelemet…” „…Szent Anyám tiszteletére kívánom, hogy a kereszt a fehér és kék színt hordja magán…” „Mondom nektek, hogy Szent Anyám minden ilyen kereszt alatt ott fog állni, hogy a Golgotán megfeszített Fia keresztje alatt állt.” – „Minden kereszt áldás a Föld számára…Mindegyik a fundamentumáig az Ég által meg lesz áldva… Egyetlen kereszt helyét sem ember kereste ki, minden Istentől származik…” – olvashatjuk. (Fotó: szeretetszolgalat.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments