Lemondott Balogh Csaba, Göd polgármestere

„Leteszem a lantot. Mélységes fájdalommal, de úgy kellett döntenem, hogy nem folytatom tovább polgármesteri pályafutásomat” – péntek délután Facebook-videóban jelentette be Balogh Csaba gödi polgármester, hogy lemond – olvashattuk a hét végén a telex.hu-n, de nagyon sok hírportál foglalkozott a Facebook-videóban elhangzottakkal.

A videóban beszél a volt momentumos polgármester, hogy szembe kellett néznie az igazsággal: nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen. A képviselő-testületet nem tudja egyedül feloszlatni, a kormányhivatal pedig szerinte a testületben többségbe került „DK-LMP-Fidesz keze alá dolgozik”.

„A munkámra büszke vagyok, mert a körülmények ellenére minden tőlem telhetőt megtettem. Mostanra már a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették a hatásköreimet” – mondta a ma már függetlenként politizáló Balogh Csaba. Szerinte elárulták azok az ellenzéki képviselők, akik kiléptek a közös frakcióból, és a Fidesszel szövetkezve elkezdték ellehetetleníteni, majd hosszasan sorolta a videóban, hogy a DK és a Fidesz szövetsége hogyan nehezítette az ő munkáját az elmúlt négy évben. Sokáig abban reménykedett, hogy a következő, 2024-es választás előtt már ő válogathatja ki a képviselőket, akikkel végrehajthatja a terveiket. Mára azt látja azonban, hogy „a NER módszeresen kikészíti a becsületes embereket, mindig pont akkora létszámban, hogy ne tudjunk érdemben felszólalni ellenük”.

A lemondott polgármester nem vállal tovább politikai szerepet, de támogatja azokat, akik kiállnak amellett, hogy megszűnjön a különleges gazdasági övezet és a Samsung garantálja a gyár biztonságos működését. „Most hátralépek mint politikus, de civilként folytatom tovább. Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság” – jelentette ki Balogh Csaba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments