Liszka Roland: „Győzni akarok, de ez még nem minden…”

Nagy lehetőség előtt áll Liszka Roland. A SuperEnduro GP budapesti fordulójára készülő fiatal motoros egy jó szerepléssel hazai közönség előtt sporttörténelmet írhat.

A Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző, HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott fiatal a bajnokság élmezőnyéből vághat neki a Papp László Sportarénában rendezett versenyeknek, és egy győzelemmel, valamint összetettbeli jó helyezéssel a magyar endurózás történetének legnagyobb sikerét érheti el, ő lehet a sorozat első magyar Európa-bajnoka. A különleges hétvége alkalmából beszélgettünk a pilótával.

Milyennek értékeled a spanyol tábort, hol voltatok, mit gyakoroltatok?

Barcelona külvárosában vertünk sátrat, ahol egy hatalmas pálya és – hála az égnek – remek időjárás segítette a munkát. Maga a pálya nem volt túl egyszerű, de bonyolult sem, viszont nagyon változatos, aminek köszönhetően rengeteg mindent ki tudtam próbálni, és be tudtam gyakorolni. Leginkább a versenyszimulációra és a triálos eszköztáram bővítésére mentem rá, igazán hasznos volt ez a pár nap.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét vereséget szenvedett hazai pályán felnőtt csapatunk

Már csak néhányat kell aludni a Superenduro budapesti fordulójáig. Milyen érzésekkel a tarsolyban várod a hétvégét?

Még nem vagyok különösebben ideges, sem feszült, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzem a várakozással vegyült nyomást. Nagyon várom már, hogy a jól ismert közegben, hazai szurkolók előtt gurulhassak, és természetesen szeretnék egy komolyat villantani!

Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak, milyen eredmény reményében húzod majd a gázt?

Nyilvánvaló célom a futamgyőzelem és egy minél jobb eredmény a magyar hétvége abszolút értékelésében. Ha mindez sikerülne, az egyben azt is jelentené, hogy megnyerném a sorozat Európa-Bajnoki címét! Titokban ebben reménykedem, úgy gondolom, hogy a tempóm már megvan hozzá, csak az eddigieknél egy kicsivel több szerencse kellene. Rajtam semmi nem fog múlni, ezt megígérhetem…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét vereséget szenvedett hazai pályán felnőtt csapatunk

Már hetekkel az esemény előtt minden jegy elfogyott, telt ház lesz a Papp László Sportarénában. Mekkora a nyomás vagy a teher rajtad?

Hazai közönség előtt szerepelni mindig hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor kőkemény nyomás és felelősség is. Erre a fordulóra ugyanúgy készülök mentálisan, mint a többire: igyekszem becsatornázni és elraktározni a szurkolók buzdítását és szeretetét, minden mást pedig kizárni. Ez lehet a siker kulcsa.

Mit üzennél a vélhetően hatalmas számban megjelenő benzingőz/motorsport fanatikusoknak?

Gyertek el minél TÖBBEN, legyetek HANGOSAK, szurkoljatok NEKEM és a többi magyar versenyzőnek is! (Forrás: Tóth Krisztián Márk – Fotók: Pataky Péter) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments