Megalakult a Momentum Tizenx Váci Alapszervezete

Megalakult a Momentum ifjúsági tagozatának váci szervezete. A TizenX országosan január elején jelentette be alakulását, amelynek 30 alapszervezete mellett mostantól Vácon is van képviselete – tudtuk meg az ES tévében az alapszervezet elnökével készített beszélgetésből.

Friewald Ruben, a váci alapszervezet elnöke elmondta: több olyan akciót szeretnének a városban szervezni, amivel megszólítják a fiatalokat, min például a választói korhatár leszállítása 16 évre, vagy az oktatással kapcsolatos problémák.

„Viszonylag helyi ügy is, de ez is egy országos narratíva, a Tanulni akarunk, nem megfagyni! kampány, amely főleg arra irányul, hogy nagyon-nagyon sok helyen jelen pillanatban 18 fokig kell felfűteni a közoktatási intézményeket, az iskolákat, és sokan számoltak be már arról országosan is, hogy nem éri el a kellő hőmérsékletet az épület, fáznak a diákok, kabátban ülnek, és erre van váci példa. Egyelőre nem szeretnék erről többet elmondani, hiszen ez kutatófázisban van, jelen pillanatban, feltérképezzük ezt a helyzetet, de van olyan iskola Vácon, ahol folyamatosan 14-15 fokban ülnek a diákok kabátban az iskolákban, és ennek úgy érezzük, hogy szerintünk hangot kell adni, ez így nem mehet tovább, mert egészségtelen. A harmadik pedig a tanárok melletti szolidaritási kiállás. Ezt nem csak mi végezzük természetesen, de minden kellő segítséget és minden kellő szervezést, ami szükséges, megadunk ahhoz, hogy a tanáraink mellett kiállhassunk.” – mondta Friewald Ruben. (Fotó: Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments