Megkezdődött a tárgyalássorozat az eltüntetett váci focipénzekkel kapcsolatban

Március 14-én tartják a következő tárgyalását annak a pernek, amelyet Vác Város Önkormányzata indított a laktanya területére tervezett, de fel nem épített két focipálya miatt. Az első tárgyalást a város képviselőjének betegsége miatt halasztották. Vác 73 millió forint önrésszel segítette az akkor Pető Tibor fideszes alpolgármester vezette Vác VLSE-t, a maradék pénzt TAO-forrásokból tervezték előteremteni – írja a vac.hu.

A beruházás nem készült el és a Pető Tibor vezette egyesület nem tudott elszámolni az önkormányzattól kapott pénzzel. Mivel a szerződéses határidők lejártak, az egyesületnek vissza kellett volna utalnia a pénzt – erre a képviselő-testület is felszólította a szervezetet. Ez azonban a mai napig nem történt meg. A csapatnak biztosított önrész miatt Vác még Fördős Attila polgármestersége és Pető Tibor alpolgármestersége idején az önkormányzat hitelt vett fel, amelyet a mai napig fizet.

Pető Tibor az ősszel távozott az egyesület éléről, jelenleg önkormányzati képviselő. Számos visszaélésgyanús eset kapcsolódik nevéhez a váci futballéletből. Szakmai felügyeletével szűnt meg gyakorlatilag a Vác FC, amelynek az általa vezetett VVLSE volt a tulajdonosa, de a futballszékház-beruházással kapcsolatban sem tudott elfogadhatóan elszámolni a stadion tulajdonosa, azaz a város felé az elvégzett munkával kapcsolatos dokumentációkkal.

(Képünkön a nem létező focipályák helye – közel 2 évvel ezelőtt…)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments