Pest vármegyében 25 helyi projekt kap 6 275 000 forint támogatást a Tescótól

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 12. fordulójában többek között családi SUP napot, tanösvény élőhelyeit és növényritkaságait bemutató sétát, kétéltűmentő tevékenységet, fecskeköszöntő programot, valamint hátrányos helyzetű és menekült gyerekek számára szervezett kirándulást is támogat Pest vármegyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület „Tetőpótlás” pályázatára adták le, melynek célja, hogy az állatok megfelelő védelmet és gondoskodást kapjanak. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához összesen 6 275 000 forint értékben – adta hírül a TESCO sajtóközleményében.

Az „Ön választ, mi segítünk” 12. fordulójában országosan több mint 1,9 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig összesen 42 millió forinttal támogat 173 nyertes projektet, külön is díjazva a Seizan Karate-Do Sportegyesület kezdeményezését annak kreativitásáért és innovatív megközelítéséért. A szervezet a mozgás segítségével szeretne hidat képezni az ép és fogyatékkal élő gyermekek között. A programjuk célja egy olyan parakarate-verseny és -bemutató szervezése, melyen ép és sérült versenyzők is részt vehetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Pest vármegyében 25 pályázatra voksolhattak a vásárlók január 16. és február 12. között, a legtöbb zsetont pedig a gödöllői Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például halmozottan sérült és ép gyermekeknek számára szervezett inkluzív programok, a fecskék megóvását és költését támogató fészekkihelyezés, fogyatékkal élők társadalmi integrációját segítő hagyományőrző focikupa, a varangyok megmentését segítő ideiglenes terelőrendszer kialakítása, mászófal, valamint a Tápió-vidék jellegzetes élőhelyeit és növényritkaságait bemutató tanösvényi séta is megvalósulhat a régióban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments