Tiszteljük a természetet, tiszteljük egymást – óvjuk a váci Ligetet

A város tüdeje – ezt többször emlegetjük, ha a váci Ligetről van szó. Sokan járnak ide nap, mint nap: kutyasétáltatók, turisták, kerékpárosok, vagy azok, akik csak megpihenni jönnek. Ám ott vannak a horgászok is, akik szintén szeretnének tiszta, csendes környezetben hódolni sportjuknak.

Boda János, a Váci Dunai Sporthorgász Egyesület elnöke az ES tévében nyilatkozott és arra kéri az ide látogatókat, hogy legyenek tekintettel egymásra és a természetre is. Ha valaki biciklivel szeretné megkerülni a tavat, akkor lassítson, vagy szálljon le és tolja a kerékpárt, ugyanis az idős, beteg vagy kisgyermekkel idelátogatók is szeretnék élvezni a természetet. A kutyasétáltatóknak pedig azt javasolja, hogy tartsák pórázon a négylábúakat, amikor a parton horgászók között haladnak el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Én arra szeretném kérni az ide látogatókat, hogy tiszteljük a természetet, tiszteljük egymást. A kihelyezett szemetes edények azért vannak, hogy oda dobjuk a szemetet, ne mellé. Ha kiesik a papírzsebkendő, vegyük fel, dobjuk bele. Nagyon sokan tapasztaltuk azt a nem kellemes jelenséget, hogy a konyhai ételmaradékot lehozzák a ligeti tó környékére. Odaadjuk a kacsáknak, odaadjuk a madaraknak, nem fogják megenni, csak szennyezzük a környezetet vele.„”

Mivel a Liget frekventált turisztikai célpont nem csak a stéggel rendelkező, rendszeresen idelátogató horgászokat vonzza, hanem azokat is, akik időnként kikapcsolódnának a természetben, a padok karbantartására is szükség van.

„A horgászokon kívül nagyon-nagyon sok turista van: iskolák, csoportok jönnek ki, rendszeresen látogatják a tó környékét és a ligetet. Pesti idős nyugdíjasok, nyugdíjas otthonból, és hát sajnos hiányolják, hogy nem tudnak leülni, mert a padok meg vannak rongálódva. Erre kaptunk ígéretet az önkormányzattól. Remélhetőleg idén az összes pad itt a tó körül is, és a ligetben is fel lesz újítva, rendbe lesz téve. Úgyhogy ezt a hiányosságot is fogjuk tudni pótolni, az önkormányzat segítségével.” – hallottuk Boda Jánostól. ♦ 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments