13. Dunakanyar Hangja énekverseny – Április 16-a délig lehet regisztrálni

Április 16-án déltől indul a Dunakanyar Hangja, mely tehetségkutató versenyt immár 13. éve hirdetik meg országszerte. A váci művelődési központban zajló énekviadalnak a válogatót követően egy elődöntője, illetve döntője lesz majd, amin a szakmai zsűri kiválasztja azt az énekest, aki idén megszerezheti a Dunakanyar Hangja vándorkupát. A szervezők múlt szerdán délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be a zsűri tagjait, amiben két olyan sztár is szerepel, akik először a váci énekversenyen keresztül jutottak komolyabb ismertséghez.

„A Dunakanyar Hangja pont arra alkalmas, hogyha valaki szeretné megmutatni a tehetségét akkor itt kap egy olyan visszajelzést amivel talán egy kicsit jobban kinyílik számára a világ, vagy kap egy olyan képet önmagáról, akár egy versenyhelyzetben, hogy a többihez képest ő hol helyezkedik el – mondta Wernke Ádám, a Dunakanyar Hangja szervezője.

A Dunakanyar Hangja azokat a gyerekeket, illetve 14 év felettieket várja – akár felnőtteket is – , akik hisznek a hangjukban és elég bátorságot éreznek magukban ahhoz, hogy mindezt a szakmai zsűri előtt be is mutassák. A Dunakanyar Hangja egykori felfedezettje Kováts Vera azt ígéri, aki április 16-án déltől regisztrál a verseny előválogatójára annak már nincs mit izgulnia, hiszen ha nem is kerülne be az elődöntőbe az előadó akkor is pozitív élménnyel és szakmai tippekkel fog gazdagodni majd. 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

 „Jól kell kezelni jól kell fogadni a kritikát leszűrni, hogy miért csináltam ezt a kezemmel meg, miért csuklott el a hangom. Mi ezt látni fogjuk, ha valakiben benne van valami” mondta Kováts Vera énekes–színművész.

Patrik Juditot rockénekes-előadóként is sokan ismerhetik a koncertre járók, de mint a zsűri tagja, azt ígéri, mint énektanár leginkább az intonációra fog figyelni.

Nálam a tisztaság, hogy valaki szép tisztán énekeljen tényleg ott legyenek a hangok ahol kell az nagyon fontos illetve, én azt szoktam szem előtt tartani ahogy jutnak tovább a versenyzők az elődöntőbe, döntőbe hogy önmagukat felül tudják-e múlni” – hallottuk Patrik Judittól.

Ismét felkérték a zsűribe a szervezők Zolát is, aki két évtizede mozog a zenei pályán. Ő, mint gyakorló televíziós műsorvezető az előadásmódra fog koncentrálni.  

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Az hogy egy dalt hogyan adsz elő, az végül is már kommunikáció. Egy dalt elő lehet adni szépen, de ha az klasszikus értelemben nem jön át, nem jut el Á-ból a B-be, akkor igazából te énekelhetsz bármennyire szépen, hogyha nem vagy jó előadó nem tudod átadni úgy, ahogy azt kell, legyen az musical, gyermekdal, rock vagy bármilyen pop dal” – fejtette ki Zola. 

Zoller Zsolt énekes-dalszerző szerint idén is lesz olyan, hogy hoznak saját dalokat a versenyzők és ezt nagyon nagy szeretettel várják továbbra is. illetve ami még fontos lehet, ha esetleg hangszerrel kíséri magát az az énekes, aki jön.

Loksa Levente szervező biztos benne, hogy nagyon izgalmas lesz a verseny, hiszen minél több jelentkező van annál inkább találunk tehetségeket.

„Lásd Itt vannak velünk azok az emberek akik már bizonyítottak, hiszen Kováts Vera elképesztően szép pályát fut be azóta is Zoller Zsoltra pedig olyan büszkék vagyunk, minden évben itt van velünk. Akár támogatóként, hiszen nagyon sokszor stúdiófelvételt, videoklipezést ajánlott fel már a Dunakanyar Hangjának. Nem beszélve arról, hogy induló volt és benne volt az első háromban annak idején. Ez nem most volt, nagyon köszönjük, hogy idén elfogadta a meghívásunkat és beült az őt megillető helyére és a szűriben fogja segíteni a munkánkat. Mindenkit nagyon nagy szertettel várunk” – mondta Loksa Levente.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A rendezvényt vasárnaponként tartják, az április 16-i válogatót követően április 23-án lesz az elődöntő, amin csak magyarul lehet énekelni, a döntőre pedig szintén vasárnap, április 30-án kerül sor a váci Madách Imre Művelődési Központban. A legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazzák, a fődíj most is a Dunakanyar Hangja Verseny vándorkupája, amire az első helyezett neve felkerül majd fel. (Forrás: ESTV – Híradó) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments