A Miniszterelnökség támogatásával Vácon is tanácsadói irodát nyitottak a civil szervezeteknek

Ünnepélyes keretek között nyitották meg március 28-án a Reménység Egyesület székházában a Váci és Észak-Dunamenti Civil Irodát. A Dunavarsányban működő Közösségi Szolgáltató Központ váci irodáját a Miniszterelnökség támogatásával azzal a céllal hozták létre, hogy tanácsadással segítse a Dunakanyarban működő civil szervezeteket  – hangzott el az avatón. Erről az eseményről számolt be a ES tévé Híradója.

Az ünnepélyes irodaavatón Rétvári Bence Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a 4-es számú Pest vármegyei választókerület országgyűlési képviselője elmondta: a Csányi körúti irodát azzal a céllal nyitották meg, hogy a Vácon és a környékén működő civil szervezetek első kézből értesüljenek a tevékenységüket esetlegesen támogató állami lehetőségekről, illetve, hogy segítséget kapjanak az egyéb adminisztrációs ügyeik intézéséhez. A Váci Reménység Egyesület a szerteágazó tevékenysége és a tömegesen ott sportoló fiatalok révén tudja hatékonyan felhívni a figyelmet a civileket érintő kormányzati segítségre – tette hozzá az államtitkár. Az országos hálózat megyei központja Dunavarsányban székel, ennek az intézménynek nyílik most irodája Vácon, emelte ki az ünnepélyes avatón dr. Bóna Zoltán, az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány elnöke, a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Nagy öröm számunkra hogy itt vagyunk, hogy mindenki itt van, Isten áldjon meg mindannyiunkat és áldja meg azt az új irodát, és annak a dolgozóit akik a mi közvetítésünkkel a magyar kormányzatnak egy fontos tevékenységét, nevezetesen a civil életnek a szponzorálását kívánják végezni. Úgy neveztük ezt el, hogy Váci és Észak-Dunamenti Civil Iroda” – mondta dr. Bóna Zoltán.

Pest Vármegyében ez lesz a negyedik ilyen iroda – emelte ki beszédében Szalay-Bobrovinczky Vince a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A dunavarsányi központ a váci mellett Újhartyánban és Gödöllőm nyújt helyi segítséget a civileknek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments