A szezonra elkészülhet a váci strand gyermekmedencéje

Egyre nagyobb a gödör a két éve lezárt gyermekmedence helyén, ez lett a vége az évtizeden keresztül szivárgó pancsolónak. A 2021-ben végzett burkolatjavításánál derült ki, olyan mértékben rongálódott meg a medence, hogy már nem lehet a betonszerkezetét megjavítani. A testület végül egy teljesen új medence megépítése mellett döntött, ám a régi elbontásánál kiderült, valójában nem egy, hanem két gyermekmedencéje is van a váci strandnak – tudtuk meg a vac.hu híreit olvasva.

A bontási munkák közben a kivitelező a már elbontott medence alatt egy másikat is talált. Mint azt Jónás Anna, a Borsza Build Kft. munkatársa elmondta: a másik, szintén gyermekmedence valószínűleg a 1950-60-as években épült.

„A régi gyermekmedence alatt, ami tavaly került elbontásra, találtunk még egy gyermekmedencét. Vélhetően a 60-as években épült medencére ráalapoztak még egyszer és erre építettek még egy alaptestet, így két betonszarkofág volt egymáson” – nyilatkozta az ES televíziónak a helyszínen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Az új gyermekmedence kivitelezésére a legjobb ajánlatot adó cég február 11-én vette át a munkaterületet, ezután törték fel a vélhetően 1951-ben lefektetett, vasbetonba öntött gyermekpancsolót.

Jelenleg a földmunkák zajlanak, amit a régészek felügyelete mellett kell végezni. Erre ugyanis törvényi kötelezettsége van a kivitelezőnek, mivel Vác belvárosa régészeti területen fekszik. Ezután jön a betonalapozás és a gépészeti elemek beszerelése.

„Ahogy a tervrajzon is látható az új medence egy nagyon komplex szép medence lesz, a város nívójához illő. Nem csak gyermekmedence, hanem egy külön babamedence része is lesz. Egy három kör keresztmetszetéből kialakított alapszerkezetet kap majd, és különböző élménymedencei szolgáltatások is lesznek benne” – tette hozzá Jónás Anna.

A város testülete az idei költségvetésében, 134 millió forintot különített el vízi játékokkal is felszerelt gyermekmedence megépítésére. A kivitelezőnek a szezon elejére kell elkészülnie az új objektummal. (Fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments