A Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásai

A Váci Dunakanyar Színház áprilisban is szeretettel várja közönségét a következő előadásokkal:

Április 2. 17:00 óra – Se veled, se nélküled – Házaspárbaj két részben

A férfi-női kapcsolatról szóló bohózatok, jelenetek és dalok ágyaznak meg Móricz: A Rab oroszlán keserédes komédiájához – Szereplők: Gémesi György és Mészáros Beáta

Első rész Bohózatok, jelenetek, dalok férfi-nő kapcsolatról – Második  rész B. Török Fruzsina – Móricz Zsigmond Rab oroszlán, keserédes tragikomédia egy felvonásban

Április 8. 19:00 óra – El-Karádyáda – Zenés életpróba Fullajtár Andrea előadásában

Az előadás Karády Katalin rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének kíván emléket állítani, abban az élethelyzetben, amikor az emigrációt választja.

A zenés darab akkor játszódik, amikor a korábban ünnepelt díva Rióba érkezik. Az előadás, amely a riói kikötő bevándorlási hivatalának várószobájában játszódik, Karády karrierjének kialakulását, háború alatti üldöztetését, és az akkori színházi világban történteket dolgozza fel. A darabban próbál felkészülni a bevándorlási hivatal tisztjével való beszélgetésre, azaz szó szerint próbál. Jó benyomást  akar kelteni, szorong, hogy mi lesz, ha nem engedik be. A dráma e feszült várakozás ideje alatt játszódik, még a tiszt érkezése előtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Fullajtár Andrea hol dívaként, hol drámai színésznőként, hol énekes sztárként hozza elénk az elvonulás, a névtelenség választásának dilemmáját, úgy, hogy közben mindig önmaga marad.

Április 19. 19:00 óra – Becsapódás – Loupe Színházi Társulás

Szereplők: Földes Eszter, Lengyel Tamás, Molnár Áron, Ullmann Mónika

Két házaspár együtt ebédel, ahogy az utóbbi tíz évben minden második héten. A lányok testvérek. Sok éves hagyomány ez, ami a hosszúra nyúlásával nemcsak természetessé, de terhessé is vált, mégsem hagyják el. Ez az alkalom viszont valamiért másnak ígérkezik. Ma van valami a levegőben.

Egy amúgy is pattanásig feszült ország levegőjében. Hamarosan értesítések pittyennek a telefonokon: az államfő perceken belül bejelentést tesz. Már megint mi lehet az? Elkezdődik a nemzetiszín zászló előtt felvett nemzetnek intézett videóüzenet. Az országot támadás érte. Egy rakéta csapódott egy határ menti településbe. Négyen meghaltak. Az ország nem nézheti tétlenül honfitársainak igazságtalan halálát. Cselekedni kell. Ez már a mi háborúnk is. Azonnal elrendelik a katonakorú férfi lakosság besorozását. Tizenkét óra múlva pedig lezárják a határokat. Szereplőinknek gyorsan kell döntést hozni, ami az egész életükre hatással lehet. Kérdés, hogy tudnak-e a döntéseikkel együtt élni. Érdemes-e élni haza nélkül? Vagy érdemes meghalni egy hazáért, ami már sosem lesz a miénk? Végül lehet, hogy nemcsak az országból, de a szobából sem jutnak ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Április 20. 10:00 óra – A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack -avagy Katinka kertje – A Magyar Népmese Színház előadása

A király azon tépelődött, hogy legkisebb leánya Katinka kívánságát bizony nem tudja teljesíteni, mikor is hintója beleragadt a sárba.

A disznócska ugyan segített a királyon, de cserébe elvitte magával Katinkát. Hát búsulhatnánk, de még se, mert a disznócska királyfivá változott. Azonban csak ezután jöttek az igazi bonyodalmak!

Nagyobb csoportok esetén kedvezményre van lehetőség. Érdeklődjenek a (+36-30/975-5448)-as telefonszámon vagy a jegypenztar@vacidunakanyarszinhaz.hu e-mail címen.

Szereplők: Balázsi István, Mester Nikolett, Illés Dániel, Zanotta Veronika

Április 29. 19:00 óra – Kalamazoo – Orlai Produkció

Mit akarnak ezek még? – kérdeztük húszévesen, ha az idősebbek szerelméről esett szó. Pedig az ember sohasem túl öreg ahhoz, hogy fiatal legyen! Szereplők: Hernádi Judit, Kern András

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Két remek humorú írónő fordulatos komédiája megmutatja, milyen a romantika az élet második felvonásában. Amikor Peg, a konzervatív madárrajongó egy ismerkedős oldalon rátalál az izgalmakat fémdetektorral kereső Irvingre, megérkezik a szerelem, első látásra. Az első randevú és a másnap reggel után a két idősödő romantikus komplikált helyzetben találja magát: a közös jövőhöz bizony még az ő korukban is fel kell nőni. Addig viszont még rengeteget lehet röhögni.

Különösen így, a Hernádi–Kern párossal!

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. Az előadás hossza 80 perc szünet nélkül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments