A Váci Reménység Egyesület szavalóversenyének győztese Szlávics Viktória

Március 9-én került sor a Váci Reménység Egyesület középiskolás szavalóversenyére, amit minden évben a Márciusi ifjak tiszteletére rendeznek. Ebben az évben a magyar költészet egyik legismertebb alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezve, a költő verseivel készülhettek a versenyzők. A versenyről és az eredményekről az egyesület Facebook oldalán olvashatunk.

Az idei év különlegessége volt, hogy hagyományteremtő céllal emlékeztek meg az elmúlt évtizedek zsűritagjaira, akik munkásságukkal példát mutattak Vác városának, így ettől az évtől kezdve az 1. helyezett mellett Dóra Zoltán, Péter Pál, valamint Dr. Rusvay Tibor-díjban részesültek a legkiválóbb szavalók.

A szavalóverseny elején gyertyagyújtással emlékeztek meg a tavalyi évben elhunyt Dóra Zoltánról, majd Németh Péter Mikola költő, esszéíró, performer, szerkesztő-rendező, a zsűri elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Felhívta a figyelmüket, hogy a legfontosabb, amit Petőfitől tanulhatunk ma is, az a szabadság érzése és hogy találják meg önmagukat, mert csak akkor lehetnek boldogok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Dr. Rusvay Tibor-díjban részesült az a versmondó, aki a leghitelesebben azonosult a választott vers tartalmával, magával a költővel. A zsűri döntése alapján idén Ceglédi Anett, a váci Bernáth Kálmán Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum diákja kapta ezt a díjat. Felkészítő tanára Menczler Ágnes.

Péter Pál-díj annak a versmondónak járt, aki színészi teljesítménye, előadásmódja tekintetében a legkiválóbbnak bizonyult. A díjat Haufe Benedek, a váci Bernáth Kálmán Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum diákja nyerte el. Felkészítő tanára Menczler Ágnes.

Dóra Zoltán-díjjal azt a versmondót díjazták, aki nyelvében a legszebb magyarsággal mondta el a választott verset. Idén Darvas Mátyás, az I. Géza király Közgazdasági Technikum tanulója vehette át a díjat. Felkészítő tanára Petrás Mária.

A szavalóverseny 1. helyezettje, aki a városi ünnepségen elszavalhatja a Nemzeti dalt  Szlávics Viktória (képünkön), a Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium 11. évfolyamos tanulója, így a tavalyi évhez hasonlóan ismét Pikéthy Konzis diák szavalhatja el március 15-én a Nemzeti dalt. Felkészítő tanára Kövesdi Szilvia.

Gratulálunk minden nyertesnek! (Fotók: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments