Energetikai korszerűsítés az Apor Vilmos Katolikus Főiskola épületeiben

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Központi épületének, valamint Szent Miklós téri épületének energetikai felújítását megelőző előkészítési munkákat valósított meg a KEHOP-5.2.15-21-2021-00005 sorszámú, 21 545 550 forint támogatás tartalmú, 100 százalékos intenzitású uniós forrást magában foglaló pályázat keretében – olvasható a főiskola sajtóközleményében.

A projekt célja a főiskola energetikailag még nem megfelelő utolsó két épületének, a központi épületnek (2600 Vác, Schuszter Konstantin tér 1-5.  Hrsz.: 3777) és a Szent Miklós téri oktatási egységének (2600 Vác, Szent Miklós tér 1-2. Hrsz.: 3791) az energetikai korszerűsítése.

A központi épület közel 240 éves, fűtött alapterülete 6949,42 m2. Energetikai szempontból GG kategóriába tartozik, azonban műemléki védelme miatt energetikailag csak korlátozottan korszerűsíthető. Ezt követően DD kategóriába kerül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A Szent Miklós téri épület 135 éves, fűtött alapterülete 1072,1 m2. Energetikai szempontból FF kategóriába tartozik – a tervezett energetikai korszerűsítést követően CC kategóriába fog kerülni.

A projekt keretében mindkét épület energetikai korszerűsítésének előkészítő feladatai zajlottak, köztük kiemelten az épületek engedélyes- és kiviteli tervdokumentációinak az elkészítése, valamint a felújítási munkákat ellátó vállalkozók kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárások lebonyolítása. Mindkét épület esetében aláírásra kerültek a kivitelezési szerződések. Míg a Szent Miklós téri épület esetében a felújítás már a közepénél tart, a központi épület esetében tavasszal fognak elkezdődni a munkálatok. Az év végéig várhatóan mindkét épület felújítása befejeződik.

A projekt céljai:

A fejlesztéssel érintett épület energetikai célú megtakarításai;

A főiskola gazdasági hátterének javítása;

A célcsoport esélyegyenlőségi helyzetének javítása;

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A főiskola munkavállaló-megtartó képességének javítása;

Korszerű és hatékony oktatási környezet kialakítása;

A minőségi oktatás feltételeinek megteremtése;

Az egyházmegyén belüli társadalmi kohézió megteremtése;

Az éghajlatváltozás mérséklése, az energiafüggőség csökkentése;

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése;

A település népességmegtartó képességének javítása, a migráció csökkentése.

A projekt zárásának dátuma 2023. 03. 31. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments