Az otthonom a tiéd – A nagymosás – La Grande Lessive®

Második alkalommal várja az érdeklődőket Dunakanyar Szíve Egyesület március 23-án csütörtökön egy különleges rendezvényre akár alkotóként, akár nézőként Vácon, a Széchenyi utcába A nagymosás – La Grande Lessive® kulturális rendezvényre.

A La Grande Lessive® egy nemzetközi kulturális projekt, ideiglenes művészeti installáció, amelyet Joëlle Gonthier francia művésznő 2006-ban hívott életre azzal a céllal, hogy a művészet erejével közelebb hozza egymáshoz az embereket.

Az évente kétszer (március és október) megrendezésre kerülő eseményhez 5 kontinens több, mint 118 országának több ezer városából (köztük magyar városok is) már több millió ember csatlakozott.

„Az esemény a világ minden táján ugyanazon az előre meghatározott napon és tematikával kerül megrendezésre. Francia testvérvárosunk, Deuil-La Barre kért fel minket, a Dunakanyar Szíve Egyesületet, hogy idén is vegyünk részt a La Grande Lessive® (A nagymosás) márciusi projektjében. Vácon immár második alkalommal veszünk részt a világméretű programban” – írják a rendezők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

2023 március témája: Az otthonom a tiéd

Idén a témához igazodik A nagymosás installációja is: a kifeszített kötelek segítségével formázzák meg saját kunyhójukat, közös ideiglenes ,,otthonukat”, amelyre ki-ki felcsipeszelheti a témához kapcsolódó alkotását.

„Mindenki kreativitása a vendégünk egy napra Vácon, a Széchenyi-Görgey utca kereszteződésénél. Nem kell művésznek lenned, bárki részt vehet e világméretű projektben! Legyél nyitott a kreatív munkára, merd kifejezni magad és mutasd is meg mindenkinek, mit mond neked az aktuális téma!” – invitálnak a szervezők.

Az alkotás lehet rajz, festmény, kollázs, fotómontázs, digitális alkotás, tehát a képalkotás bármely formája, A4 méretben. Egy alkotótól egy művet várnak, kérik a munkára a név felírását. Arra kérnek mindenkit, hogy egy művet hozzon, mások művét ne vegye le, ne helyezze át!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az alkotásokat előzetesen is el lehet juttatni a szervezőkhöz. Mester Borihoz +3630 96 222 08; Matz-Molnár Krisztinához +3630 30 448 2839. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments