Gombóc Artúr és Pom Pom sem szereti a rendetlenkedőket a ligetben

Kiss Zsolt alpolgármester édesapja kezdeményezését folytatva nemrég beszélő padokat helyeztetett el a Rádi úti idősotthonban, korábban pedig az katolikus egyházzal egyeztetve a Ligetben. Most ezt a kedves gesztust folytatva a ligeti tó partjára szeretne ülőalkalmatosságokat helyeztetni, melyen a Nagy ho-ho-horgász rajzfilm betétdalának ikonikus szövege lesz majd olvasható – tájékoztat a kedves ötletről a vac.hu.

Kezdésként kikerült két tábla is, amely a tó körül sétálók, gyerekek figyelmét hívja fel a szabályokra.

„A mögöttem látható táblához igazodva szeretném egy kicsit bevinni a játékosságot, mert itt rengeteg gyerek szokott kacsákat etetni, és nagyon sok szülő kijön a gyermekével, ide és veszi igénybe a tónak ezen szakaszát, ezért a Sajdik Gyűjteményhez nyúlva arra gondoltam, hogy Pom Pom, a horgász és a kukac esetlegesen jobban át tudja adni azt az üzenetet, hogy ne szemetelj, ne bringázz, itt ezen a tóparton told a biciklit. Ez egyfajta házirend” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A mostani kezdeményezés ötletgazdája Kiss Zsolt, finanszírozója pedig az önkormányzat a Váci Városfejlesztő Kft-n keresztül, de cégek is bekapcsolódnak a környezet szépítésébe. A terület egyébként a váci horgászegyesület kezelésében van, akik rendben tartják a környezetet, takarítanak, szemeteseket helyeztek ki.

Kiss Zsolt azt is elmondta, hogy a ligeti tó környékének összes padját átnézték, feltérképezték. Amelyeket nem használnak, vagy már nagyon tönkrementek, azokat elbontják a jövőben. Amelyek megmaradnak, azok viszont teljesen megújulnak majd.

„Vannak olyan padok, amelyet sajnos egyszerűen megevett az idő, kénytelenek vagyunk fizikai állapota miatt is már elbontani, de amelyekre viszont megmaradást javasolok, azok teljesen megújulnak majd és beszélőpadokká válnának. A padtámlákon a Nagy ho-ho-horgásznak a verssorai jelennének meg. Így, hogyha elmennek erre a szülők a gyermekeikkel közösen énekelhetnék is, kicsit kapcsolódva a horgászathoz” – mondta az alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments