Így látják a gyerekek Morzsa kutya és tyúkanyó jövőjét

Az eredményhirdetéssel megnyílt és az Arcus Galéria és Könyvesboltban április 21-ig megtekinthető, miként is képzelik el a gyermekek a Petőfi-versben szereplő Morzsa kutya és „tyúkanyó kend” életének folytatását – olvashatjuk a váci önkormányzat Facebook oldalán.

A Petői 200 emlékév kapcsán Vác Város Önkormányzata, az Arcus Galéria és Könyvesbolt, valamint a Duna Épker Kft. közösen hirdetett rajzpályázatot az általános iskolások számára. A feladat az volt, hogy rajzolják le a gyermekek, hogyan képzelik el a költő Vácon írt versében szereplő főszereplő állatok jövőbeli viszonyát.

A pályázat rendkívül sikeres volt, hiszen több mint 250 alkotás érkezett, nem csupán városunkból és hazánk különböző településeiről, hanem külföldről is. A csütörtöki megnyitón Matkovich Ilona gratulált minden résztvevőnek és köszönte meg a szervezők és a zsűri munkáját. Az Arcus Galériában nem csak a díjazott pályázatok tekinthetők meg, hanem minden beküldött rajz közszemlére kerül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A rajzpályázaton díjazottak

1-2. osztályos korcsoport: 1. Széll Csenge, 2. Bojtos Léna, 3. Kolodko Dzvinka. Különdíj: Kaszás Hédi és a Cházár András EGYMI Vác, Autista tagozat 2. b tanulói

3-4. osztályos korcsoport: 1. Kovács Bíbor Anna, 2. Farkas Lotti, 3. Kiss Karina. Különdíj: Kiss Benett

5-6. osztályos korcsoport: 1. Balog-Reményi Kinga, 2. Ivony Kamilla, 3. Carella Eliza Rebeka. Különdíj: Sztregovai Milán és Patay Horváth Márton

7-8. osztályos korcsoport: 1. Szabó Mátyás, 2. Stipka Panna, 3. Kalácska Lilla

Gratulálunk a díjazottaknak! (Fotók: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments