Március 14-től ismét látogatható a Katona Lajos Városi Könyvtár

Újra megnyílik a városi könyvtár az olvasóközönség számára. Az energiaválság miatt 2023. január 10. és 2023. március 12. között átmenetileg átállt az intézmény könyvcsomagos kölcsönzésre, mely ezen a héten még érvényben van. Március 14-én, kedden viszont újra megnyílnak a könyvtár terei, és a megszokott nyitvatartási időn belül várják az olvasókat – adta hírül az ES tévé.

Cserkaszky Györgyi, igazgató elmondta: „Az eddigi nyitvatartásunk szerint hétfőn zárva leszünk, március 13-án, mint minden héten. Az az a nap, amikor fel tudunk készülni és a háttérmunkákat el tudjuk végezni, és 14-én 11 órakor a szokásos időben este 6-ig nyitunk. Mindenki feljöhet a felnőtt és a gyermekkönyvtárba, válogathat, tehát nem kell csomagokat megrendelniük, könyvcsomagokat, hanem mindenki maga kiválaszthatja azt, amit szeretne.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Március 1-től változott néhány szolgáltatás díja is. A postaköltségek növekedése miatt már szükség lett volna a változtatásra, viszont az elmúlt 2 évben a vészhelyzet miatt nem volt rá lehetőség – tájékoztatta a Híradót a könyvtár igazgatója. Cserkaszky Györgyi kiemelte, elsősorban nem díjemelésről van szó, hanem a postaköltség drágulásáról. Például, ha valakinek már levelet kell küldeni a könyv kölcsönzési idejének lejárta miatt, akkor magasabb tarifa fizetésére számíthat a postázás által. A beiratkozás díja nem változik, ugyanakkor azokat a kedvezményeket, melyet törvény nem ír elő, megszüntették. Ilyen a nagycsaládosok kedvezménye, viszont ez nem sokban változtatja meg a több gyermekes családok részére a kölcsönzés módját, ugyanis a gyerekek még mindig ingyen tudnak beiratkozni.

„Illetve van egy szolgáltatásunk, a könyvtárközi kölcsönzés és ott is emeltük a díjakat, de ott is csak a postai díjak miatt. Ugyan lehet, hogy ha valaki 2-3 darab könyvet kér, akkor az már több kiló, tehát 1-2 kiló, és azt már a posta csomagként kezeli, és ez is elég magas postai díjat jelent, tehát ezt is felszámítjuk az olvasóknak.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A könyvtár igazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy aki megrongált állapotban viszi vissza a könyvet, javítási költség megfizetésére számíthat. A tavaszi programjaikra szeretettel várnak mindenkit! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments