Márciusi képviselő-testületi ülés – Főszerepben a helyi rendeletek aktualizálása

Negyvenet meghaladó napirendi pontot tárgyalt meg és hozott ezekben döntéseket a váci képviselő-testület a március 22-én megtartott éves munkarend szerinti ülésén. Ezúttal több rendeletmódosításra is sor került – összegzi az eseményt a vac.hu.

Az ülés egyperces csenddel kezdődött: a jelenlévők a 70. életévében elhunyt Mándli Gyulára, a váci könyvtár volt igazgatójára emlékeztek.

A napirend most kivételesen a személyiségi jogok miatt zárt ajtók mögött lefolytatandó vitákkal indult. Fellebbezések elbírálása mellett többek között megválasztották a Tragor Ignác Múzeum új igazgatóját: Fehérváriné Tóth Helga 5 éves időtartamra kapott bizalmat.

Döntések önkormányzati intézményekről, gazdasági társaságokról

A művelődési központot működtető gazdasági társaság idei terveinek elfogadását követően a szociális terület előző évi tevékenységéről szóló intézményi beszámolók tartalma is egyetértésre talált, majd tulajdonosként engedélyezték a sportcsarnok ülőhelyeinek bővítését. A Gazdasági Hivatal és a Váci Deákvári Óvoda bérlőkijelölési jogot kapott a testülettől.

Két napirendi pont is a Váci Városfejlesztő Kft.-vel egységes szabályrendszerben működő cégek jövőbeli tevékenységét érintette. Az elképzelések szerinti új rendszerben üzemelő távhős cég vezetőjének Völgyesi Viktort választották meg. A Váci Városimázs Kft. önkormányzati tulajdonrészét pedig forgalomképes vagyonba sorolták át.

Rendeletmódosítások

Az elmúlt évi adóigazgatási feladatok elvégzéséről szóló beszámoló elfogadása után egy sor hatályos helyi rendelet tartalmában eszközöltek – vita és „nem” szavazat nélkül – módosítást a képviselők. Ezek:

a lakások és üzlethelyiségek bérletéről és elidegenítéséről,
a temetkezés rendjéről,
közterületek rendjéről,
parkolási szabályokról,
a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról és
a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló helyi rendelet.

További határozatok

A 2022-ben az önkormányzat által nyújtott támogatások szakmai és pénzügyi beszámolóját, az egészségügyi primer pályázatokról benyújtott előterjesztést és az idei közbeszerzési tervet is megfelelőnek találta a grémium. Majd a vasútállomás parkolókapacitása bővítésének elképzeléseit is elfogadták és elindították a településképi rendelet újabb módosításának folyamatát is.

A testület sürgősségi határozatában felkérte az önkormányzati tulajdont térítésmentesen igénylő két egyházi szervezetet, hogy szándékukat vizsgálják felül.

A nyílt ülés végén a képviselők reagálhattak a korábbi kérdéseikre adott írásbeli válaszokra, majd napirend utáni felszólalások és új képviselői kérdések következtek.

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a tervek szerint április 26-án szerdán tartja legközelebbi tanácskozását. (Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments