Megrongálódott az emlékmű Verőcén, riasztották a katasztrófavédelmet

Összesen 84 esetben avatkoztak be a tűzoltók Pest megyében, a legtöbb bejelentés Vácról, Verőcéről, Gödről, Szentendréről, Tahitótfaluról, Gödöllőről, Érdről és Törökbálintról érkezett. Leszakadt fákat, elsodort buszmegállót, betört szaunát hagyott maga után a szombati vihar, és megrongálódott a verőcei dunai limes emlékmű is, a katasztrófavédelemnek kellett helyreállítani, hogy ne veszélyeztesse az arra közlekedőket – értesült a Narancs.hu.

„Szombaton délután érkezett a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítására a jelzés, hogy a 12-es főút mellett lévő fém torony lemezfedését megbontotta a viharos erejű szél. A lógó bádog veszélyeztette az arra közlekedőket. A váci hivatásos tűzoltók tűzoltólétra segítségével megközelítették, majd rögzítették a lógó lemezeket, ezzel megszüntették a veszélyes helyzetet” – tájékoztatta a lapot Csámpai Attila szóvivő. Egyébként a településen másik felén is okozott kárt a vihar, ahol egy buszmegállót rombolt össze.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Csámpai Attila tájékoztatása szerint a viharos erejű szél egész nap munkát adott a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak Pest megyében. „Összesen 84 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharkárokkal kapcsolatban. Ebből 72- esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el az egységek. A legtöbb bejelentés Vácról, Verőcéről, Gödről, Szentendréről, Tahitótfaluról, Gödöllőről, Érdről, Törökbálintról érkezett” (Fotók: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments