Őrült végjáték után: Budapesti Honvéd SE – Váci FKA 27-27 (16-11)

A hét végén Budapesti Honvéd SE ellen szerepelt vendégként a Váci Férfi Kézilabdázásért Alapítvány csapata. Az első félidei gyengébb játék után a második etap utolsó negyedórájára az addig magabiztos Honvédot is meglepve egalizált a váci csapat. Összeállt a játék, nagyot küzdöttek a fiúk – így egy győzelemmel felérő döntetlennel zárult ez a játéknap.

NB II Észak, 14. forduló – Budapesti Honvéd SE – Váci FKA 27-27 (16-11) – Budapest, Klapka utca, 50 néző

Gólok: Nyári 9 (3), Singely 5 (1), Bognár B. 4, Zeller 4, Dudoli 2, Alföldi 1, Ádám 1, Miklián B. 1

Részletes beszámoló a mérkőzésről

„Az NB II Észak tizennegyedik fordulójában Budapesten, a Honvéd otthonában vendégeskedtünk. Ősszel szoros mérkőzést játszottunk Vácott, aminek a végén megszereztük első harmadosztályú pontunkat. A csapatokat ismerve hasonló forgatókönyv volt várható most is. 

Az első játékrész viszont nem hozta ezeket a várakozásokat. A teljesítményünk kísértetiesen hasonlított az előző héten a Füzesabony ellen hozotthoz: Az elején pár percig tudtuk tartani a lépést, de gyorsan elvesztettük a kezdeti magabiztosságunkat. Játékunkat kilátástalanság jellemezte. A huszonötödik percben már hét góllal vezettek a hazaiak és egyáltalán nem volt benne a mérkőzés képében, hogy bármi esélyünk lehet ezen a napon.

A második félidőre már annyit előre tudtunk lépni, hogy nem engedtük el jobban a Honvédot, akik viszont magabiztosan tartották az öt-hat gólos előnyüket. Az utolsó negyedórára azonban teljesen felcserélődtek a szerepek: Összeállt a védekezésünk, labdákat tudtunk szerezni és kíméletlenül kihasználtuk a lehetőségeinket. Egyre csak fogyott a levegő a hazaiak körül, talán értetlenül is szemlélték, amikor két perccel a vége előtt már iksz volt az állás és a győzelem is karnyújtásnyira került hozzánk. Ennek elérésében akadályozott meg minket egy véleményes kiállítás, így emberhátrányban fordultunk a végjátékra, ami igencsak őrültre sikeredett.

A Honvéd megszerezte a vezetést és már a kétgólos győzelemért támadhatott az utolsó pillanatokban, amikor is passzív játék miatt a játékvezetők elvették tőlük a labdát, ami Nyári Bálinthoz került, akit szabálytalanul se tudtak megállítani és pár lépés után kíméletlenül bezúdította a játékszert a hazai kapuba. A gól után az előbb említett szabálytalanságért a hazaiak piros lapot kaptak, illetve visszaállították a bírók az órát 59:53-ra, tehát hét másodperce maradt még a Honvédnak visszatámadni, amelyből szerencsénkre csak egy időn túli szabaddobást tudtak összehozni, ami a sáncunkban elhalt.

Számunkra ez egy győzelemmel felérő döntetlen volt. Ami különösen pozitív érzéssel tölthet el minket, hogy képesek voltunk a saját hajunknál fogva kihúzni magunkat a slamasztikából és ha meccs közben volt is jó pár porszem a gépezetünkben, végül csapatként tudtunk harcolni és pontot szerezni. Most szusszanhatunk egy hetet, és készülhetünk a bajnokaspiráns Rákosmente elleni jövő hétvégi összecsapásra” – olvashatjuk a csapat Facebook oldalán.

A csapat jelenleg a tabella 7. helyén áll. (Fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments