Póznaadót vet ki Sződliget az elektromos művek felé

Póznaadót vet ki Sződliget az elektromos művek felé. A dunakanyari település ebben a formában is szeretné a bevételeit növelni a megemelkedett energiaárak és a kormányzati elvonások pótlására. A nagyközség testülete tavaly év végén fogadta el az új adónemet, ami ellen a kormányhivatal ez idáig nem emelt törvényességi kifogást, így az önkormányzat márciustól már számlázni fog az ELMŰ-nek – tudhatjuk meg az ES tévé Híradó tudósításából.

Juhász Béla polgármester a döntés kapcsán azt nyilatkozta: „Az összes bevételünket a kormány elvonta. elvették tőlünk a gépjárműadót megfelezték az iparűzési adónkat, ami itt marad és borzasztó összegű közműdíjakat vertek ki ránk, akárcsak a gáz akárcsak a villanyról beszélünk, tehát próbálunk egerészni és egy kis bevételt szerezni.”

A sződligeti képviselő-testület tavaly decemberben döntött arról, hogy póznaadót vezet be a településen, ezzel pótolva a keletkezett hiány egy részét, amit a magas energiaárak és a kormányzati elvonások okoztak. A tartóoszlopok az ELMŰ tulajdonában vannak és az elektromos hálózat póznái önkormányzati területen állnak, így elvileg jogi akadálya nincs annak, hogy a területfoglalás miatt, közterületi használati díjat vessen ki azok után az önkormányzat – mondta a község polgármestere. A rendeletet megküldték a kormányhivatalnak törvényességi felülvizsgálatra, amely az elmúlt három hónapban nem emelt kifogást az új adónemmel kapcsolatban, így márciustól már számlázni fog Sződliget az ELMŰ felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Ajándék volt minden perc és óra" - Tolnay Klárira emlékeznek születése 110. évfordulója alkalmából Mohorán

„Sződligeten kb. 1000 villanyoszlop van, 6000 Ft/év lesz az a póznaadó amit kivetünk a szolgáltatóra, tehát évi hatmillió forintot remélünk. Tudom, hogy ez nem egy óriási pénz, tehát nem egy Mészáros és Mészáros Kft-ről beszélünk, de olyam helyzetben van a mi önkormányzatunk, hogy egerészni kell ezeket a kis pénzeket is össze kell gyűjtenünk és vissza kell forgatnunk fejlesztésre” – emelte ki a polgármester.

Az elektromos művek egyébként szintén pénzt kér a póznáiért, ha valaki azokon egyéb eszközt, például hirdetést szeretne elhelyezni.  A politikai pártok is fizetnek az úgynevezett zászlópóznás plakátok után a választási kampányok alatt a közterületi reklámszervezők részére, akik viszont az ELMŰ-ÉMÁSZ felé rendezik a bérleti díjat- tudta meg a híradó. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments