Superenduro GP: Liszka Roland erős világbajnoki szerepléssel jelentkezett

A mögöttünk hagyott hétvégén a világ legjobb teremendúrósai a lengyelországi Gliwicében gyűltek össze, hogy az Arénában megütközzenek egymással. A mezőnyben a Laller Racing Dakar Team fiatal pilótája, Liszka Roland is ott volt, aki ezúttal a Junior Világbajnokságban állt rajthoz.

HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által is támogatott motorversenyző komoly felkészüléssel vágott neki 2023 utolsó Superenduro GP futamának, és a várt eredmény nem is maradt el: Roland a szintugrás után is a mezőny első hat versenyzője között húzta a gázt, a tempója pedig nagyon biztatóan alakult:

„A forduló előtt tartottam tőle, hogy nagyon puha talajú pályán kell majd mennünk, de a félelmeim szerencsére alaptalanok voltak. Két szabadedzésen volt lehetőségem ismerkedni az akadályokkal, majd jött is a kvalifikáció, amelynek a tétje az esti döntőbe kerülés volt. A hatodik helyen jutottam be, a kvalifikáción pedig újfent ezt a pozíciót sikerült motorozni, ami azt jelentette, hogy a három futamból kettőn is az első sorból rajtolhattam. Az első futamon egy tömeges bukás és az emiatt kialakult emberi akadálynak köszönhetően sok időt vesztettem, de öt előzés után visszaküzdöttem magam hatodiknak. A következő versenyen a második sorból indultam, és végül nyolcadikként intett le a kockás zászló. Az utolsó futam alakult a legjobban, itt a hatodik pozícióból elstartolva az élmezőnybe verekedtem magam, és az utolsó körökig a harmadik helyen haladtam. Pechemre összeakadtam egy lekörözött pilótával, aki rendkívül agresszívan, a sportszerűség határait erősen súrolva viselkedett, ráadásul a kerekem is beakadt az övé alá. Az incidenst követően visszaestem az ötödik helyre, ráadásul én is hibáztam, így végül hatodikként zártam ezt a menetet is. Még ha az eredményben nem is feltétlenül köszön vissza, ez a versenyhétvége jóval jobban sikerült, mint az első Junior VB-s hétvégém. Az élmezőnnyel küzdöttem, a tempóm sokkal erősebb volt, én pedig dolgozni fogok rajta, hogy ez a tendencia töretlenül folytatódjon. Ennek szellemében már a hétvégén újból nyeregbe ülök, hiszen kezdődik az endurocross bajnokság, mellette idén is indulok endúroban, valamint egy-egy forduló erejéig nívós hard enduro és nemzetközi cross versenyek is terveim között vannak.” – összegzett a tehetséges fiatal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A látottakkal Horváth Lajos „Laller”, a Laller Racing Dakar Team csapatvezetője is elégedett volt:

„Liszka Roland ismét megmutatta, hogy milyen potenciál rejlik benne. Fiatal versenyzőnknek ez még csupán a második szereplése volt a Superenduro GP Junior Világbajnokságának mezőnyében, de a nyers tempója már szinte azonos a top3-top5 pilótáéval. Dolgozni fogunk azon, hogy Roli tovább fejlődjön, a célunk az, hogy 2024-ben már teljes szezont fusson ebben a korosztályban. A teremendúro egy rendkívül speciális sport, ahol bizony sokszor nem elegendő az enduro/cross/triál múlt és technikai tudás, a szerencse is komoly faktort képvisel. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, ezzel a következetes munkával jönni fognak az eredmények, és egy napon nem csupán Magyarországon, de világszinten is a legnagyobbak közé emelkedhet Roland.” – nyilatkozott elismerően Horváth Lajos. (Tóth Krisztián Márk)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments