Szinte teljesen megújul a Deákvári főút mentén a játszótér

Az elmúlt hetek időjárásának köszönhetően megteltek Vác játszóterei. Bár a közkedvelt Duna-partit az átalakítási munkák idejére lezárták, még így is akad bőven hely, ahol a gyerekek kitombolhatják magukat – olvashatjuk a Váci Hírnök Facebook oldalán.

Hétfőtől azonban a Deákvári főút mentén található játszóteret is használaton kívül helyezték, mivel itt is megújulnak az eszközök. Bár korábban szó volt róla, hogy áthelyezik a körbekerített parkot, a lakossági kérdőívekből azonban kiderült, hogy a többség ezt nem támogatja.

„Több évvel ezelőtt megpróbáltunk egy közvélemény-kutatást csinálni, mert felvetődött, hogy ez a játszótér nincs túl jó helyen, hiszen egy forgalmas út mellett van. Háromszáz kérdőív lett kiküldve az itt lakóknak. Nagyon sokan visszajeleztek és nagyon-nagyon sokan igényelték, hogy ez a kis játszótér maradjon az eredeti helyén” – nyilatkozta Rozmaring Sándor, 10-es számú választókörzet képviselője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A visszajelzések hatására az önkormányzat úgy határozott, hogy a helyén tartja a játszóteret, és egyúttal arról is döntöttek, hogy a kor követelményeinek megfelelően felújítják.

„A munkálatok elkezdődtek, másfél hónapra le lesz zárva ez a kis játszótér, ezért türelmét kérek mindenkitől, aki megszokta, hogy eddig itt tudta eltölteni a szabadidőt, vagy vásárláskor a kisgyerekével itt játszott. Garantálom, hogy meg fogja érni ez a várakozás, ugyanis a játszótérnek az összes játéka meg fog újulni, a libikóka kivételével” – nyilatkozta Rozmaring Sándor.

A játékok felújítása mellett a biztonsági felületek is korszerű, műanyag burkolatot kapnak, a különböző színekben pompázó eséscsillapítók mintája az UNO kártyajátékot idézi majd. Emellett kikerül még egy baba-mama ülőke asztallal és két további eszközzel is bővülni fog a tér: egy zenedobbal és egy telefonnal. A felújítás 24,5 millió forintos költségét z az önkormányzat állja. (Fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments