Szobrot állítanának Petőfinek Vácon

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának megünnepléséhez csatlakozott Vác is. A Petőfi 200 elnevezésű programsorozat részeként már több rendezvény helyszíne is volt városunk. A méltán neves költő több szálon is kötődik Váchoz, ezért régi adósságát rendezi az önkormányzat, amikor szobrot állít tiszteletére olvashatjuk a város lapja, a Váci Hírnök Facebook oldalán.
A deákvári patika előtti kis zöld terület lehetne a helyszíne annak a közel egy méter magas Petőfi Sándort ábrázoló szobornak, amelyet az önkormányzat még ebben az évben felállíttatna. Kedden délután a helyszínen zajlott egyeztetés. Inotay Gergely alpolgármester és Taskovics Andrea főépítész a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójával, Csánki Sándorral és helyettesével, Hetényiné Zagyi Eszterrel a lehetséges helyszínről és az intézmény szerepéről is beszéltek.
Petőfi Sándornak a szülei éltek Vácon, akiket többször is meglátogatott. Itt született híres költeménye, az Anyám tyúkja is, melynek Kolodko Mihály szobrászművész emléket állított mini szobrával a vasútállomáson. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments