Újra népszerűek a MÁV-START nemzetközi járatai

Tavaly már megközelítette a nemzetközi utazások száma a járvány előtti utolsó év eredményét. 2022-ben 3,1 millió utas utazott nemzetközi forgalomban Magyarország és más országok között a MÁV-START és egyéb társvasutak értékesítési adatai alapján, ami csak árnyalatnyival maradt el a 2019-es 3,2 milliós utasszámtól – olvashatjuk a MÁV-START sajtóközleményében.

Ezek közül a MÁV-START által értékesített jeggyel utazók száma 2019-ben még 1,26 millió, míg 2022-ben már 1,5 millió volt, a magyar vasútársaság online jegyértékesítési fejlesztéseinek és a saját nemzetközi ajánlat-rendszerének köszönhetően.

A MÁV-START elkötelezett a zöld közlekedés irányába, ennek is köszönhetően számos nemzetközi, köztük éjszakai járattal rendelkezik. Európa több nagyvárosa is elérhető a MÁV-START járataival: gyors és környezetkímélő módon Berlinbe és Varsóba napi 2 pár vonat, Brassóba napi 5 pár járat közlekedik, Pozsonyba, Kassára, Prágába és Aradra kétóránként közlekednek a vonatok, valamint Münchenbe is ilyen gyakran indulnak a vonatok, Bécsbe viszont óránként lehet utazni. Tavaly a legnépszerűbb turisztikai desztináció a MÁV-START értékesítésében Bécs volt közel 582 ezer utassal; ezt követte München 106 ezer, Pozsony 93 ezer, Prága 69 ezer, valamint Salzburg 54 ezer utassal.

Kedvezményes lehetőségként az egész családnak megéri a START Europa jegyekkel utazni 15 országba, a legkedvezőbb áron, szinte bármely magyar állomásról a célországok szinte minden állomására – és azokról vissza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments