Újra népszerűek a MÁV-START nemzetközi járatai

Tavaly már megközelítette a nemzetközi utazások száma a járvány előtti utolsó év eredményét. 2022-ben 3,1 millió utas utazott nemzetközi forgalomban Magyarország és más országok között a MÁV-START és egyéb társvasutak értékesítési adatai alapján, ami csak árnyalatnyival maradt el a 2019-es 3,2 milliós utasszámtól – olvashatjuk a MÁV-START sajtóközleményében.

Ezek közül a MÁV-START által értékesített jeggyel utazók száma 2019-ben még 1,26 millió, míg 2022-ben már 1,5 millió volt, a magyar vasútársaság online jegyértékesítési fejlesztéseinek és a saját nemzetközi ajánlat-rendszerének köszönhetően.

A MÁV-START elkötelezett a zöld közlekedés irányába, ennek is köszönhetően számos nemzetközi, köztük éjszakai járattal rendelkezik. Európa több nagyvárosa is elérhető a MÁV-START járataival: gyors és környezetkímélő módon Berlinbe és Varsóba napi 2 pár vonat, Brassóba napi 5 pár járat közlekedik, Pozsonyba, Kassára, Prágába és Aradra kétóránként közlekednek a vonatok, valamint Münchenbe is ilyen gyakran indulnak a vonatok, Bécsbe viszont óránként lehet utazni. Tavaly a legnépszerűbb turisztikai desztináció a MÁV-START értékesítésében Bécs volt közel 582 ezer utassal; ezt követte München 106 ezer, Pozsony 93 ezer, Prága 69 ezer, valamint Salzburg 54 ezer utassal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Brokewell” elnevezésű, rosszindulatú android program letöltését kérik

Kedvezményes lehetőségként az egész családnak megéri a START Europa jegyekkel utazni 15 országba, a legkedvezőbb áron, szinte bármely magyar állomásról a célországok szinte minden állomására – és azokról vissza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments