A piaci igényekhez igazodó felnőttképzés Vácon – a mezőgazdaságtól a logisztikáig

A mai világban, a mai körülmények között már nem mondható az el, hogy egy ember több évtizeden át egy cégnél dolgozik. Ha úgy érzi, hogy azt a munkát, amit addig végzett, nem igazán kedveli, akkor megpróbál váltani, esetleg más szakmát kitanulni, amiben kiteljesedhet. Ugyancsak hasonlóan gondolkodik az, aki elvesztette munkahelyét, nehezen tud tovább lépni. Ebben segítséget nyújt a Gyémánt Kakas Felnőttképzési Kft. amely a hozzájuk jelentkező hallgatóknak sokféle felnőttképzési lehetőséget tud ajánlani: a mezőgazdaságtól kezdve a virágkötészetig, a pedagógiai asszisztensen át a logisztikáig szerteágazó a szakmai palettájuk, melyek a mindenkori piaci igényekhez alkalmazkodnak. Pál Esztella képzési vezetővel a már ismert és az újabban induló tanfolyamaikról beszélgettünk.

Úgy tudom, hogy az egyetlen felnőttképzéssel foglalkozó cég vagytok. Mennyire volt nehéz belevágni?

Rajtunk kívül vannak más felnőttképző cégek Vácon. Mi lassan húsz éve része vagyunk a felnőttképzésnek – oktattunk és vizsgáztatók is voltunk. Ezután gondoltuk úgy, hogy a kellő tapasztalat birtokában elkezdjük a saját felnőttképző vállalkozásunkat.

Mutatkozzatok be, kik vagytok és mivel foglalkoztok?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kolodko: Dunai cápa - Kiállításmegnyitó a Pannónia Házban

2021-ben alakultunk meg váci székhellyel. Az elmúlt évtizedek alatt sikerült felépítenünk azokat a körülményeket, melyek az általunk biztosított képzésekhez megfelelő hátteret adnak. Húsz éve mezőgazdasági végzettségű házaspárként működtetjük a családi tanyánkat – a rádi Álomvölgy tanyát – ahol családias környezetben szervezzük meg a mezőgazdasági gyakorlatokat.

Nagyon büszkék vagyunk az oktatóinkra. Az egyes szakterületekért felelős tanárok mind jól képzett, sok évtizedes gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberek, akik lelkesen és nagy odaadással vesznek részt a képzésekben.

Milyen képzésekre lehet nálatok jelentkezni? Kinek, kiknek javasoljátok ezeket?

Mivel felnőtteket oktatunk, örömmel várjuk azokat, akik szívesen képzik tovább magukat vagy új szakmában képzelik el a jövőjüket. Ezért az a célunk, hogy tudásukban magabiztos szakembereket képezzünk.  Nagy hangsúlyt fektetünk a vállalkozástani ismeretekre, hogy a levizsgázott hallgatóink akár saját vállalkozást indíthassanak a megszerzett tudás birtokában.

Aranykalászos gazda képzéseink folyamatosan indulnak. Ide várunk mindenkit, aki földet örökölt vagy vásárolna, ez a képzés ráadásul sok agrártámogatáshoz és pályázathoz szükséges végzettséget ad. Itt mezőgazdasági alapismereteket tanítunk az egyszerre elméleti és gyakorlati oktatás során. Tapasztaljuk, hogy gyakran még a gyakorló gazdák sincsenek tisztában a termőföldekre vonatkozó bonyolult jogszabályokkal. Ezért szerintünk hiánypótlónak számít az egyik szolgáltatásunk a gyakorlati oktatás során, ahol egy jogász oktatónk – dr. Kovács Róbert – világosan és érthető formában magyarázza el a részleteket úgy, hogy azok alkalmazhatóak legyenek a hétköznapokban is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Álomfejtő a Toronyban

Ha valakit komolyabban is foglalkoztat a mezőgazdasági tudás, azoknak az áprilisban induló „Bevezetés a biogazdálkodásba” képzésünket ajánljuk, ahol mélyebb ismeretekre tehetnek szert az ökológiai szemléletű állattenyésztés, szántóföldi növény- és kertészeti termesztés területén.

Szintén folyamatosan indulnak a kutyakozmetikus képzések, itt az évtizedek óta a szakmában eredményesen dolgozó szakemberek felügyelete alatt lehet elsajátítani a kellő tudást. Gyakorlati helyet is tudunk biztosítani a hallgatóinknak.

Vannak olyan képzéseink, ahol a jelentkezők már a szakmában dolgoznak, de korábban nem szereztek bizonyítványt, viszont most szükségük lenne a megfelelő vizsgákra: a fakitermelő, dajka képzéseink nekik jelenthetnek segítséget. De emellett gyógypedagógiai – és pedagógiai asszisztenseket is képzünk.

Májusban indítunk egy három napos svédmasszázs alaptanfolyamot, ahol a Magyar Úszóválogatott masszőre tanítja meg az alapokat a jelentkezőknek. A helyszín a váci LIFE & MOVE Functional Private Fitness Studio.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pünkösdi könyvvásár

Csodás képeket osztotok meg a virágkötő tanfolyamokról. Melyik tanfolyam a legnépszerűbb?

Az aranykalászos gazda és a fakitermelő képzéseink a legnépszerűbbek, de a virágkötőink munkája valóban sokakat fellelkesített és áprilisban már indul is a következő képzés. A csoportban még van, hely, lehet jelentkezni.

Hol és hogyan lehet jelentkezni nálatok?

A https://www.gyemantkakas.hu/jelentkezes/ oldalon, az info@gyemantkakas.hu email címen és telefonon: 06 20 823 1688.

 A jövőre nézve milyen terveitek vannak? Terveztek újonnan induló képzéseket?

Folyamatosan fejlődni szeretnénk. A piaci igényeknek megfelelően indítunk újabb és újabb képzéseket, mint például a most induló logisztikus. A meglévő képzéseink tananyagát pedig folyamatosan fejlesszük, hogy valóban használható tudást tudjunk biztosítani a hozzánk jelentkezőknek – mondta befejezésül Pál Esztella ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments