A Bagolybükk Egyesület hírei: TeSzedd! – Aukció – Kálvária-dombi piknik

A #TeSzedd! nulladik napján kb.  70 m3 hulladékot sikerült gyűjteni délután 3 és sötétedés között Vácon a Brodarics István úton. Mivel nem csak az országos szemétszedés kereteiben szedhető hulladékról volt szó, Vác Város Önkormányzata vállalta, hogy az egyéb, veszélyesnek is minősülő hulladék elszállításáról gondoskodik, amit ezúton is köszönünk – olvashatjuk az egyesület Facebook oldalán.

Aukció

Legalább 40 éve halmozódott ott a hulladék, amit egy aukcióra bocsátott „Solohov MGTSZ” által forgalmazott ásványvizes palack is bizonyít. Hány éve szűnt meg a „Solohov MGTSZ”? Most szedtük. Az aukció bevételét a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület a terület további helyreállítására szeretné fordítani, mivel van olyan rész, amit csak markolóval lehetne megtisztítani és konténerekben biztonságosan elszállíttatni. Az aukció linkje: https://www.facebook.com/bagolybukk/posts/604793618344128…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci majális a Duna-parton

Mivel valószínűleg Magyarországon ilyen egyedülálló aukció még nem volt, megérdemli a publicitást.

A licit április 28-án 20:00 óráig tart.

Kikiáltási ár 1000 Ft.

Ha 100.000 forinttal nyersz a liciten, országos sajtómegjelenést biztosítunk az akciónak és neked (meg a cégednek, ha van). Kb. ennyi pénzből meg lenne a bobcat és a konténer.

Az érdekesség kedvéért pár hulladéktípus a helyszínről: sok köbméternyi műanyag kábelhéj, hűtőbelsők, ruházat, monitorok, üvegek, síküveg, műanyag, pelenka, háztartási hulladék. 3 éves őz agancsa, patkó, Kaláka és Folytassa, Cirmos! kazetta, műanyag gyerekjátékok, #Pepsi palack üvegből (80-as évek?)

Óriási köszönet mindenkinek, aki szabadidejét arra áldozta, hogy megtisztítsa ezt a területet a szeméttől! Gyerekektől kezdve a nyugdíjas korosztályon át mindenki képviseltette magát. Saját autójukkal vitték teherautóval jobban megközelíthető helyre a szemetet. Már most kucsmagomba nő ott, kíváncsiak vagyunk, milyen szépségek jelennek meg majd jövőre a megújult dűlőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Várják a jelentkezőket a nyári művészeti táborba

Kálvária-dombi piknik

A Kálvária-dombi piknik április 29-én, szombaton 15 órától lesz megtartva. Program: lepke- és növénybemutató séta a helyi védettségű, mozaikosan kaszált váci Kálvária-dombon. Hozz pokrócot, enni-innivalót, séta után kötetlen beszélgetés bármiről. Várunk szeretettel! (Fotók: Bagolybükk Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments