Eredményes gazdálkodási év volt a 2022-es is

Közel negyven napirendi ponttal tartotta meg munkaterv szerinti ülését április 26-án a váci képviselő-testület. A fontos döntések közül is kiemelkedett az előző évi városi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló. Erről és a tanácskozás többi témájáról olvashatunk összefoglalót a vac.hu-n.

A tanácskozás nagy részében mind a 15 szavazásra jogosult testületi tag jelen volt, közülük 12-en fogadták el a napirendi sort.

Véleményezési jogkörében a grémium minden tagja egyetértett azzal, hogy dr. Horváth Imre rendőr alezredes lássa el a Váci Rendőrkapitányság kapitányvezetői feladatait. Majd egy sor ingatlan ügyben zajlott élénk vita. Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) vagyonkiárusítással vádolta a városvezetést, holott a későbbiekben kiderült: az előző évben is többszáz millióval növekedett a váci önkormányzati vagyon.

Elfogadták a 2022-es zárszámadást

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Díszpolgári és a Pro Urbe díjakhoz várnak javaslatokat

Ezt követően elfogadták a – könyvvizsgáló és az államkincstár által is ellenőrzött és rendben talált – 2022-es költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet. A tervszerű, megfontolt és a váci emberek érdekében hozott döntéseken alapuló előző évi gazdálkodás eredményeként a városi vagyon 733 millió forintos növekedése mellett valamivel több, mint 2 milliárd 722 millió Ft pénzmaradvány keletkezett.

Újabb három szociális intézmény újulhat meg

A pénzmaradvány beépítését tartalmazó költségvetési aktualizálás után öt fős projektmenedzsmentet jelöltek ki három intézmény (Diófa és Nyár utcai óvoda, továbbá az Arany János utcai Idősek otthona) energetikai korszerűsítésére kapott mintegy 231 milliós pályázati forrás felhasználása kapcsán. Dr. Gyurkovicsné Áfra Beatrix Apollónia és Lakatosné Kiss Gabriella személyében két ülnököt választottak a Váci Járásbíróságra. Miután elfogadták a dr. Zsidel Szilvia jegyző által benyújtott tavalyi évi ellenőrzési jelentést, az idei hasonló tervben módosítást vezettek át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Díszpolgári és a Pro Urbe díjakhoz várnak javaslatokat

További döntések

A folytatásban építészeti témákban születettek döntések. Taskovics Andrea főépítész előterjesztései rendre jóváhagyást kaptak. Így módosult a településrendezési szerződés, melyben több parkoló helyének meghatározása is szerepelt. A 71-es számú (vácrátóti) vasútvonal tervezett felújítása kapcsán meghatározták azt a kezelési feladatsort, mely a váci önkormányzat feladata lesz a beruházás elkészülte után.

A képviselők anyagi támogatást szavaztak meg egy cserkészcsapat számára, továbbá egy fiatal váci sportoló edzőtáborozására, majd egyetértettek azzal, hogy a Felső-Nyulas és a Lilaakác utca kereszteződésébe térfigyelő kamera legyen kihelyezve. Mint ahogyan tulajdonosként egyetértettek azzal is, hogy a Váci Vízilabda SE TAO-pályázatát a strand és uszoda energetikai korszerűsítésére adja be.

A nyílt ülés végén napirend utáni felszólalások és új képviselői kérdések következtek. A zárt ülés témái között a Közbeszerzési Munkacsoport tájékoztatója mellett több fellebbezési ügy is szerepelt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Díszpolgári és a Pro Urbe díjakhoz várnak javaslatokat

Az éves munkaterv szerint a képviselő-testület legközelebb május 17-én tart plenáris ülést.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments