Harminc lakást újított fel az önkormányzat az elmúlt három és fél évben

Az elmúlt három és fél évben 30 lakását újította fel az önkormányzat mintegy 45 millió forintból, melyeknek egy része szociális bérlakás volt. A Kölcsey utcában jelenleg két ingatlant tataroznak a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai. A helyszínen Matkovich Ilona arról beszélt, hogy ezekbe az otthonokba költöztetik be majd a megemelkedett rezsi miatt bajba került Galcsek utcai lakókat – olvashatjuk a város lapjának, a Váci Hírnöknek a Facebook oldalán.
A volt kommendánsi hivatal épületében ugyanis annyira megemelkedtek a rezsidíjak, hogy azt nem tudják már fizetni az ott lakók. Ennek oka az elavult fűtésrendszer és a rossz nyílászárók.
„Segíteni próbáltunk ezen a helyzeten, hiszen ezek az emberek nem azért laknak szociális lakásban, mert megengedhetik magunknak ezt az összeget. Ahol jelenleg állunk, ez a lakás az egyiküknek készül, merthogy átköltöztetjük őket, ugyanis ezt a problémát meg kell oldani” – mondta a helyszínen a városvezető.
Hozzátette: a Galcsek utcai ingatlan benne van a város lakásépítési programjában is, új önkormányzati lakásokat szeretnének kialakítani az egykori kommendánsi hivatal épületében.
A Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai jelenleg négy ingatlant újítanak fel a Galcsek utcából kiköltöző lakosoknak. Ebben az önkormányzati ciklusban egyébként már 30 lakás teljeskörű tatarozására sor került.
„Idén még viszonylag nagy számban fogunk felújítani önkormányzati lakásokat, mivel elképesztő állapotokat találtunk a legtöbb ilyen helyen. Voltak olyan házrészek is, amelyek már annyira menthetetlenek voltak – általában ezek kicsi alapterületűek -, hogy azokat nagyon gyakran a szomszédoknak adtuk el, mivel már nem volt értelme felújítani” – mondta Matkovich Ilona.
A legtöbb bérlakást nemcsak kifesteni, hanem több helyen az elektromos- és a vízvezetéket is cserélni kell majd, valamint fel kell újítani a járófelületeket is. Az önkormányzat egyértelmű célja az, hogy azok a lakások, amelyek megmenthetők, azokat rendbe tegyék. (Fotó: Váci Hírnök Facebook)
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments