Megújul Gödön a Duna út belterületi szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában teljeskörűen megújul Göd belterületén a Duna út 2-es főúti csomópont és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakasza. A beruházás Pest Vármegye Önkormányzatának támogatásával közel 1,12 milliárd forintból valósul meg. A munkálatok a mai napon, április 24-én előkészítéssel kezdődnek és várhatóan 2024 első félévében fejeződnek be, ezalatt ideiglenesen forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleményéből.

A teljes körű útrekonstrukció során a szakaszon kiemelt szegély, párhuzamos parkolók és új, zárt csapadékvíz elvezető rendszer épül az érintett közműhálózatok egyidejű kiváltásával. Az Ilka-patak hidat elbontják, helyére új híd épül, továbbá áthelyezik a Rákóczi Ferenc utcánál lévő gyalogos átkelőhelyet, a Honvéd sornál pedig új gyalogos átkelőhelyeket létesítenek. A beruházás részeként megújul az útburkolat és a jelenleg aszfalt burkolatú járdaszakaszok egységesen térkő burkolatot kapnak mindkét oldalon, az út és a járda között pedig növényeket telepítenek. Megújulnak továbbá a burkolati jelek és a forgalomtechnikai jelzések is. A felújítást követően a forgalom generálta zajhatások nagymértékben lecsökkennek, a szakasz csendesebbé, biztonságosabbá válik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A kivitelezés során ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be a szakemberek, szakaszosan félpályás zárásra, illetve helyenként és időszakosan teljes útzár bevezetésére is számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek.  A felújítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el. (Fotó: utinform.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments