Nagy volt az érdeklődés az első alkalommal rendezett Kenéz Napokon

Ezen a héten – hagyományteremtő céllal – több rendezvénnyel tartotta meg a Kenéz Napokat a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény. Zárásként szombat este a Földváry iskolában jótékonysági bált tartottak a demens részleg felújításáért.

Az eseménysorozat nyitányaként kedden szakmai napot rendeztek a Váci Dunakanyar Színházban, ahol különböző témájú előadások hangzottak el az idősellátás aktualitásairól. Az ország különböző részeiről érkezett közel száz résztvevőt Matkovich Ilona polgármester köszöntötte, aki kiemelte: a váci egyesített szociális intézmény munkatársi kollektívája nagy lelkesedéssel, kreativitással látja el szerteágazó feladatait. A szakmai nap délutánján levetítették az „Alzheimer” című dokumentumfilmet, mely a demenciával élő családtag ápolásának kérdéseivel foglalkozik.

Csütörtökön délután családi napot rendeztek. Ennek során a bentlakók és családtagjaik számára tartottak közös foglalkozást. Az első Kenéz Napok a Földváry Károly Általános Iskolában zárult, ahol jótékonysági bált szerveztek, melynek bevételét az idősotthon demens részlegének megújítására, fejlesztésére fogják fordítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Szabados-Slezák Brigitta, az intézmény vezetője elmondta: szeretnék, ha a Kenéz Napokkal hagyományt teremtenének, és minden évben megtarthatnák a rendezvényt, amelyet jövőre akkreditálni szeretnének. (Forrás: vac.hu – Fotó: Gy-Varga Péter) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments