Születés Hete Fesztivál, a családdá válás ünnepe Vácon

A szülés, illetve születés a világ legnagyobb csodája. Nagyon sok információ áramlik a leendő anyukák felé, hogy a várandósság alatt milyen készítményeket szedjen, hogyan étkezzen, milyen szülésfelkészítő és egyéb programokra járjon, továbbá hogyan gondozza gyermekét a szülés után.

2017-ben született meg Vácon az a kezdeményezés, hogy a Születés Hete 2003 óta futó országos programsorozatához csatlakozva, releváns és hiteles információkhoz juthassanak a kismamák és a kisgyermeküket nevelő szülők.

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre városunkban a Születés Hete Fesztivál. A pandémia miatt 2021-ben online formában valósították meg a szervezők a programot, amiből néhány videót és cikket még most is meg lehet nézni az alapítvány honlapján, a www.vaciatjaro.hu oldalon.

A négynapos programsorozat 2023. május 3. és 6. között idén újra a Madách Imre Művelődési Központ Maklári termében kerül megrendezésre a Jótevők Háza Alapítvány és a művelődési központ közös szervezésében, ahová a várandósokat, illetve a kismamákat gyermekükkel együtt várják a szervezők. A helyszínen van szoptatási és pelenkázási lehetőség, illetve az előadások is szabad és nyitott légkörben, a baba-mama klubokhoz hasonló hangulatban lesznek megtartva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A rendezvénysorozat fő célkitűzése, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz a várandósággal, a szüléssel és születéssel, a csecsemőgondozással és a kisgyermekkorral kapcsolatban a városban tevékenykedő szakemberek által tartott előadások és interaktív beszélgetések során. Erről a szervezésben részt vevő, illetve a témákat összeállító védőnők, pszichológusok, szülésznők, szoptatási tanácsadók, dúlák, pedagógusok, hordozást oktató szakemberek, alternatív gyógyászati központok, játszóházak, illetve közhasznú civil szervezetek gondoskodnak.

Az előadások főként a várandósság, a szülés-születés, a szoptatás/táplálás, a csecsemőgondozás, a hordozás, az anyává-apává válás, a csecsemőkor és a kisgyermekkor testi, lelki és mentális változásai, az anyák relaxációs és feltöltődési lehetőségei, illetve a bölcsődei nevelés témakörök köré szerveződnek.

Az idei évben újdonság, hogy az előadásokkal párhuzamosan lehetőség nyílik egy kisebb teremben félórás időintervallumban stresszoldó és relaxáló foglalkozásokon, illetve zárt önismereti csoportokon részt venni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A szervezők remélik, hogy az idei évben is sok érdeklődőt fognak vonzani a változatos előadások, illetve a sokszínű családos programok. A helyszínen lesz lehetőség továbbá információkat gyűjteni a váci és a Vác környéki kisgyermekes családoknak szóló szolgáltatásokról.

Szeretettel várunk ismételten a programokra minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat, illetve a témával foglalkozó szakembereket!

További információ: Születés hete – Vác Facebook oldalon:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100082788497162 – www.vaciatjaro.hu honlapon (Klinger Mária, a Jótevők Háza Alapítvány kuratóriumi elnöke, a program főszervezője)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments