A 40 éves Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület megemlékezése

A magyar honvédelem napja alkalmával tartott összejövetelt a váci Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület a múlt héten a művelődési központban. A klub nemcsak a magyar honvédség megalakulásának 175. évfordulója előtt tisztelgett, hanem egyben a szervezet 40 éves fennállását is megünnepelte.

A váci Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület a város, sőt a környék egyik legnagyobb bejegyzett nyugdíjas civil szervezete. Fő célkitűzésük gondoskodni az időskorú nyugdíjas katonákról. Rendszeresen szerveznek klubdélutánokat, kirándulásokat és megemlékezéseket – ismertette a magyar honvédség megalakulásának 175. évfordulójára szervezett ünnepségen Szegedi János nyugállományú alezredes, az egyesület vezetője. A keddi összejövetelen Matkovich Ilona köszöntötte a megjelenteket, akik ajándékkal is kedveskedtek a városvezetőnek.

„Szeretném nem csak a saját, hanem a váciak köszönetét is kifejezni önöknek. Köszönet azért, hogy a kultúra, az emlékezés, a hagyományok tisztelete, az összetartozás, a szolidaritás jellemzőit ma is szívükben viselik. Kívánok e pozitív eszmék továbbviteléhez még sok erőt és jó egészséget” – mondta Matkovich Ilona.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Majd Boros-Leskó Géza ünnepi gondolatait hallhatták az egybegyűltek. A nyugalmazott dandártábornok megemlékezett a harci győzelmekről, ugyanakkor a súlyos megpróbáltatásokról is, melyeken keresztül ment a honvédség. Zárásként kifejezte: bízik abban, hogy a magyar honvédség a jövőben is képes lesz szent kötelességének, a haza védelmének eleget tenni minden körülmények között.

Az ünnepség elismerések átadásával zárult, ahol a kitüntetett hölgyek virágkoszorút kaptak emlékbe az oklevél mellé, az urak pedig egy huszárokról szóló kiadványt. (Forrás és fotók: ESTV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments