Egészségtábor a Balaton partján: 6-7. osztályos gyerekek pályázhatnak

30 évvel ezelőtt olvashattuk először az egészségtábor pályázati felhívást. A szervezők az idén sem adták fel a program szervezését, mely egy ötlet-rajzpályázattal indul, ahol a pályázók munkáit kiállítják a művelődési központban és a legsikeresebb 30 pályamunka tulajdonosát ingyenes Balaton parti 4 napos táborozásra viszik az „egészségtáborba”.

A tábor alapötlete dr. Silling Tibor pszichiáteré volt, akihez Bíró György környezetmérnök és Bíró Andrea rendőr alezredes csatlakozott. Így aztán nem is nehéz kitalálni, hogy a táborozást a szórakozás, sportolás és fürdés mellett a drogmegelőzés, környezetvédelem és balesetmegelőzés témakörében tartják.

Ezek a gyerekek számára nem unalmas foglalkozásokat, hanem érdekes kalandokat jelentenek, ahol játékos formában ismerhetnek meg fontos tudnivalókat, amelyeket remélhetőleg tovább adhatnak társaiknak. Az éjszakai bátorságpróba, a strand röplabda, vagy az interaktív vetélkedők mellett legérdekesebb esemény a balatoni rendőrhajós kirándulás, ahol a lassú sétahajó helyett a táborozók a tó leggyorsabb rendőr motorcsónakjaival üldözéses hajózáson vehetnek részt a tajtékzó habok között.

Mikor jó egy tábor? Ha a táborozók, a szülők és a szervezők is meg vannak elégedve elvárásaikkal. És ez pont az a hely, ahol a gyerekek élménydús programokon vehetnek részt, barátságokat köthetnek, a szülők biztonságban tudhatják őket egy ingyenes programon és a szervezők tanító szavai is eljutnak a diákokhoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

Az elmúlt 3 évtized legendássá tette a tábort és ma már nem csak az iskolák, hanem a 6-7. osztályos diákok maguktól is pályáznak a programra. A pályázat kiírói nem csak a művészi alkotásokat, hanem az eredeti ötleteket is várják, ahol a speciális iskolák tanulóinak is esélyt adnak a táborozás lehetőségére.

Olvassák el a pályázati kiírást és írják fel a gyerkőc bakancslistájára az EGÉSZSÉGTÁBOR-t!

A tábort a Váci Primer Prevenciós Pályázati Keret támogatja.

Egészségtábor 2023. – Pályázati kiírás

A Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány, a Vác Város Baleset-megelőzési Bizottsága és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány,

„Egészségtábor 2023 pályázat”

címmel, környezetvédelmi, addiktológiai (drog, alkohol, játék, internet) és baleset-megelőzési pályázatot hirdet 29. alkalommal az alábbiak szerint:

A pályázat célja

Az általános iskolák tanulói készségeinek, ismereteinek fejlesztése, növelése a fenti témákban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

A pályázók köre

Vác, és a váci járás általános iskoláinak 6-7 osztályos tanulói.  Pályamunka csak egyénileg adható be, nincs lehetőség a közös pályázásra. A táborozást csak a 6-7. osztályosok részére szervezzük.

A pályázat beadásának határideje

május 18. csütörtök 12 óra.

A pályázat leadásának helye

Madách Imre Művelődési Központ portája

Kérjük a pályázatok hátoldalára, írják rá az iskola, és a pályázó nevét, címét és az osztályát. Az értékelést szakmai zsűri végzi. A témához való viszonyulás és a kivitelezés szempontjából kiemelkedő alkotásokból kiállítást szervezünk a Madách Imre Művelődési Központban.

A kiállítás megnyitója és a pályázati eredmények kihirdetése

  1. május 24. szerda 17 órakor a Madách Imre Művelődési Központ Átrium Galériájában (Vác, Dr. Csányi László krt. 63.).

 A pályamunkák címei, témakörei

Környezetvédelem témában: A védett madár, amit én legjobban szeretek

Függőségek megelőzése, témában: Miktől válhatunk függővé?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Baleset-megelőzési témában: A kedvenc közlekedési eszközöm

A pályamunkák témáinak megfogalmazása: Képzőművészeti alkotás (rajz, festmény, grafika, számítógépes grafika nyomtatott formátumban és egyéb vizuálisan megfogalmazott, kiállítható anyag).

A pályamunkák mérete: Az alkotások kivitelezésére, megvalósítására nincs semmiféle megkötés, viszont nem lehet nagyobb A/2-nél a mérete.

A pályamunkák díjazása: A szakmai zsűri által kiemelt 30 pályamunka készítője a 6-7 osztályosok közül, június 15-től (csütörtök), június 18-ig (vasárnap), négy napos Balaton parti táborban -„Egészségtábor”- vehet részt. A tábori program, elhelyezés, étkezés a diákok részére térítésmentes. Az oda- és visszautaztatás külön autóbusszal történik, ami önköltséges. Ennek díját a későbbiekben ismertetjük.

A díjak kiosztására, és a táborozással kapcsolatos feltételek, tudnivalók ismertetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos további információk:

Bíró György – Egészséges Ifjúságért Alapítvány elnöke – Tel: 06 (30) 9 213 924 – E-mail: birogyorgy@yahoo.com ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments